KOVAČEVIĆ I KORDIĆ NA OTVARANJU LAKE FESTA

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i ministarka turizma mr Simonida Kordić prisustvovali su otvaranju jednog od najpoznatijih rok festivala – Lake festa.

Tom prilikom predsjednik Kovačević je za TVNK kazao da Opština Nikšić povećava podršku organizaciji festivala.

„Ovo je već druga godina zaredom u kojoj smo glavni pokrovitelji festivala, što znači da vodimo računa o onome što je autentični proizvod i Nikšića i cijele Crne Gore. Ovo je jedini izvorni rokenrol festival iz Crne Gore, tako da apelujemo na državu da u narednim godinama uvaži tu činjenicu, s obzirom da su svi ostali festivali većeg tipa, kao Lake fest, nastavci nekih festivala iz regiona“, poručio je Kovačević.

Ministarka Kordić je istakla veliko zadovoljstvo što je večeras u Nikšiću, na ovako poznatom festivalu.

„Lake fest već trinaest godina promoviše ne samo dobru muziku već i ostale vrijednosti koje se mogu naći u Nikšiću i okruženju, uključujući kulturnu baštinu i prelijepu prirodu. Nikšić, osim što je grad čelika i industrije, a i dobre muzike, sve više se okreće i ka turističkim sadržajima. Festivali poput ovog večeras upravo su onaj dragulj koji pospješuje taj aspekt. A za Crnu Goru, kojoj je turizam prva industrija, izuzetno je važno da što više širimo turističke potencijale, tako da Ministarstvo turizma pruža apsolutnu podršku Nikšiću i naravno Lake festu, koji smo ove godine podržali sa 50.000,00 evra“, ocijenila je ministarka.

Predsjednik Kovačević i ministarka Kordić su prije festivala imali sastanak u Opštini Nikšić, gdje je predsjednik upoznao ministarku sa turističkim potencijalima Nikšića, koji će se u narednom periodu još uspješnije valorizovati kroz zajedničke aktivnosti Opštine Nikšić i nadležnog ministarstva.

Sastanku su, pored predsjednika Kovačevića, prisustvovali šef kabineta predsjednika Marko Perućica, savjetnici Miljan Mijušković i Vojin Striković, direktor TO Mitar Barać, Danijela Čizmović, savjetnica za odnose sa javnošću Aleksandra Đurović i Rada Bulatović.

U delegaciji Ministarstva turizma bili su državni sekretar Vuk Žižić, Petar Drašković, Ivan Bulatović i Olivera Blagojević.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Morali su da pozdravne osvjedočenog „prijatelja“ Željka Bebeka.