КОВАЧЕВИЋ И БАРАЋ: КОЦЕРТОМ ГРУПЕ „РИБЉА ЧОРБА“ ПОЧИЊЕ ТУРИСТИЧКА И ФЕСТИВАЛСКА СЕЗОНА

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић и директор Туристичке организације Никшић Митар Бараћ говорили су на прес конференцији поводом одржавања концерта групе „Рибља чорба“ и отварања туристичке и фестивалске сезоне.

Том приликом предсједник Ковачевић је поручио да је Никшић град фестивала и да су Општина Никшић и Туристичка организација претходних година реализовали неколико нових фестивала у току љетње туристичке сезоне. Са том традицијом наставља се и ове године, па ће овогодишња сезона почети у петак концертом групе „Рибља чорба“.

„Похвалио бих рад Туристичке организације која из године у годину побољшава своју понуду, презентацију свог рада и онога што се у току сезоне дешава. Једна лијепа новина јесте да ће испред Општине Никшић доминантно Туристичка организација учествовати као домаћин у реализацији једне телевизијске серије коју продуцира Радио Телевизија Србије, а која ће се снимати на територији општине Никшић. Та респектабилна телевизијска – филмска екипа, у нашем граду са великим бројем познатих глумаца из Региона, боравиће више од мјесец дана“, истакао је предсједник.

Директор ТО Бараћ је позвао све суграђане да у петак на Тргу слободе дођу на концерт групе „Рибља чорба“ који ће почети у 20 сати и најавио мноштво културних догађаја, концерата и фестивала.

„Прије групе „Рибљa чорбa“ наступиће предгрупа – млади бенд из Београда „Free cats“. Ових дана биљежимо велико интересовање за овај догађај. Мислим да ће у петак вече Трг слободе бити препун. Ове године имамо један потпуно нови садржај – Трим фест који ће бити у периоду од 21. јуна до 10. септембра гдје ћемо приредити четири концерта. Манифестација „Наша ријека Зета“ која се већ по трећи пут, у сарадњи са Општином Даниловград, одржава у Туњеву биће 29. и 30. јуна. Тада ће наступити Борис Режак и Дејан Цукић. Затим имамо манифестацију „Дани породице Романов“ од 17. до 21. јула, гдје ће у склопу те манифестације бити одржан концерт групе „Зостер“ на Царевом мосту. Форт блуз рок фестивал планиран је за 28. и 29. јул, а у склопу тог фестивала биће и Стрип викенд 3. и 4. август. На Lake fest који ће бити 9, 10 и 11. августа наступиће доста међународних музичких име, а фестивалску сезону ћемо затворити Бедем фестом и фестивалом „Корзо“ и то су само неки од догађаја који ће се у наредном периоду реализовати у нашем граду“, истакао је Бараћ.

На прес конфернцији која је организована у Градској кући, поручено је да све догађаје финансира Општина Никшић уз подршку Туристичке организације Никшић.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare