Кордић: Напади на Мају Вукићевић су неприхватљиви!

Најоштрије осуђујем пријетње и непримјерене личне нападе на колегиницу Мају Вукићевић, који су протеклих дана доминирали друштвеним мрежама, поручила је посланица Нове српске демократије (НСД) Симонида Кордић.

Кордић самтра да разлике у политичким ставовима и расправе у том домену су легитиман дио политичког живота.

“Но неприхватљиво је да се под плаштом наводне демократске расправе угрожава лична безбиједност, интегритет и на крају, али свакако не мање важно и слобода сваке особе да мисли и износи своје ставове”, навела је Кордић у реаговању достављеном медијима.

Пријетње и напади, како анонимни тако и они под пуним именима и презименима, којима је ових дана изложена колегиница Вукићевић, према њеним ријечима, управо су дио оне реторике чији је “циљ да насиљем истисне жене из политике и јавног живота”.

“Зато очекујем да ће и Женски клуб Скупштине Црне Горе, чија сам једна од копредседница, осудити ове нападе. То сам иницирала не само зато што смо Маја Вукићевић и ја изабране са исте коалиционе листе, већ зато што и као политичари, али и као жене морамо дослиједно подржати слободу мишљења и оштро се супротставити сваком насиљу”, поручила је Кордић.

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Maja je orao visina i svinje iz kaljuge joj svojim groktanjem ne mogu naudit! Sva ta splačinijada je već davno viđena i opjevana Njegoševim stihovima ORAO I SVINJA!
Čitajte i učite!

Đe su oni što su se zdušno nadmetali u branjenju Draginje,nešto se sad ne čuju.