Kopitović: Bivše rukovodstvo SC Morača vršilo koruptivne radnje

Kopitović je trenutno stanje krova na SC Morača ocijenio kao katastrofalno, kao i da kvalitet radova ne odgovara svoti novca izdvojenoj za realizaciju projekta.

“Imamo osnov sumnje da se radi o visoko koruptivnoj radnji i poslu. Nije mali iznos 180000 eura, te sumnjamo da su određena lica pribavila izuzetnu korist tokom tog posla, a SC Morača su isporučili jednu katastrofu. Mi smo dužni da zaštitimo prava prije svega sportskih objekata i interese opštine Podgorica”, kazao je on.

Kopitović pojašnjava da je sadašnji menadžment pokušao da ostvari komunikaciju sa firmom zaduženom za izvođenje radova na sanaciji krova, te će im ponuditi šansu da, kako kaže, isprave grešku.

“I da isporuče onaj rad koji su predstavili u papirima. Ukoliko oni to ne žele, imaju opciju da angažuju drugu firmu da za njihov račun odrade taj posao. Ukoliko I to odbiju, a sve su prilike da će odbiti, mi ćemo obavjestiti nadležno tužilaštvo i naravno podnijeti novu krivičnu prijavu protiv izvršnog direktora I članova borda direktora”, dodaje on.

Kopitović podsjeća da je ranije podnešena već jedna krivična prijava protiv nekadašnjeg direktora DOO Sportski objekti Vojislava Markovića i članova odbora direktora na čijem je čelu bio Vesko Lekić, i dodaje da su izviđajne radnje u toku.

“Oni su u tom trenutku vrlo svjesno i smisleno željeli da steknu određenu imovinsku korist na način što su izmjenili jedan član statuta firme sportski objekti. Gospodinu Markoviću nije bilo dovoljno to što je kao funkcioner bivše vlasti imao već jedan stan, pa dobio drugi u sportskim objektima, pa mu se ni taj nije dopao, pa je riješio da ga mijenja za neki bolji I ljepši pogled. Sve to ukazuje na jasnu namjeru i odgovornost te grupacije koja je željela da dobije isključivo imovinsku korist”, naveo je Kopitović.

Ističe da se neće zaustaviti na ovome, budući da je revizija poslovanja skoro završena, te postoje osnovane sumnje da su pojedini poslovi urađeni na štetu firme kada su u pitanju javne nabavke i određene privilegije.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare