Koliko viče ovaj mali! Danijel Živković: Nećete mi hapsiti Mila!

Predsjednik Demokratske partije socijalista Danijel Živković kazao je u emisiji Načisto na TV Vijesti  da bivši predsjednik države Milo Đukanović ne treba da strahuje od krivičnog gonjenja.

“Gospodin Đukanović nema od čega da zebe. Ja ne vjerujem da tamo ima bilo što inkriminišuće. Znate zašto? Zato što sam slušao njegov intervju gdje je kazao da 30 godina se bavio politikom i ozbiljnim poslovima u državi. Prvog dana kada je počeo da obavlja taj posao do posljednjeg dana kada je obavljao poslove u politici, a samim tim i u državi je, kako je kazao, strogo vodio računa da će doći dan kada će neko preispitivati odgovornost za ono što je uradio u prethodnom vremenskom periodu”, istakao je Živković i podsjetio šta su pričali politički protivnici Đukanovića:

“Osnovna teza prethodnih decenija bila je da treba uhapsiti Mila Đukanovića. Milo Đukanović će nakon izbornog poraza izvesti tenkove da brani izbornu volju građana-to je bila prva teza. Šta je od toga ostalo? Predaja i mirna tranzicija vlasti. Druga teza bila da će Milo Đukanović avionom da pobjegne za Dubai”, istakao je Živković.

On je pozvao Tužilaštvo da, ako ima bilo što inkriminišuće protiv Đukanovića, pokrene istragu, ili ako nema elemenata krivičnog djela da se na to pitanje konačno stavi tačka.

“Ajde da budemo konkretni i jasni – ako ima nešto inkriminišuće po pitanju Đukanovića u Tužilaštvu neka se otvori istraga. Nema potrebe da to mistifikujemo. Ako postoji potreba da se preispita da li ima odgovornosti Đukanovića u određenim slučajevima neka se preispita, ako ima elemenata za optužnicu – neka se optužnica podigne, ali ako nema elemenata krivične odgovornosti, onda dajte da na to stavimo tačku i sa tim završimo. I predstavnici Demokratskog fronta i centara u Beogradu i oni koji su danas na političkom terenu Crne Gore govorili su da se Đukanović mora uhapsiti pošto-poto. Ako neko misli da se na takav način obračunava, ne samo sa Đukanovićem, nego bilo kojim članom DPS-a, to tako neće ići”, naveo je Živković.

Živković je ponovio i da DPS glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića smatra selektivnim sky tužiocem, i da za njega nema krivičnih djela nakon 30. avgusta 2020.godine.

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Bit će da vam je Beograd za sve kriv ! Sramno je to podmetanje i uporno sijanje mržnje prema Srbiji i svemu srpskom, a samim tim i Crnogorskom! Sve i da nema u cijeloj priči o vladavini Ðukanovića ničeg kriminalnog, zločin je mržnja koju je posijao meðu braćom i to samo zbog očuvanja vlasti, a da ne govorimo o izdaji što mu ni sadašnje ni buduće generacije neće i ne mogu oprostiti! I samo jedno krajnje logično pitanje – odakle sav taj kapital, da ga nije kojim čudom pošteno stekao ?!!! Daj Živkoviću uozbilji se, te tvoje magle ne mogu sakriti stvarnost u kojoj živi CG!

Које би то тенкове Мило извео? Монтепркно нема војску. Мило би могао да изведе полицију или криминалце, а тешко их је разликовати.