Knežević: Šverceri cigareta i lažne diplomate iskoristili Crkvu i izbacili nas iz 42. Vlade; Je li ih imalo sramota, ako ne zbog mene, onda zbog mitropolita Amfilohija?

Objava SKY komunikacije između odbjeglog optuženika Aleksandra Mrkića i nekadašnjeg šefa kriminalističke policije Centra bezbjednosti Bar Ilije Vasovića, predstavlja tek vrh ledenog brijega kompromitacije i kriminalizacije izborne pobjede 30. avgusta. Talog koji se pojavio na tom talasu pobjede i danas opredjeljuje mnoge procese, kako političke, tako i tužilačko- sudske, da više ni ovakve Libertasove objave neće dovesti ni do tužilačke istrage, a kamoli do sudskog epiloga, saopštio je lider DNP-a Milan Knežević.

„Pošto se u  prepisci Mrkić – Vasović, između ostalih spominje i američki državljanin sa lažnim diplomatskim pasošem Stevan Stiv Simijanović kao osoba koja treba da razgovara sa Dakom Davidovićem i preuzme od suparničkih klanova poslove šverca cigareta, dužnost mi je da podsjetim crnogorsku javnost na nekoliko činjenica. Upravo je Stevan Simijanović bio ključna osoba koja je u septembru 2020. posjetila mitropolita Amfilohija nekoliko sati pred njegov  sastanak sa liderima tadašnje paralementarne većine u manastiru Ostrog. U razgovoru sa mitropolitom Amfilohijem, pomenuti Simijanović se predstavio kao američki predstavnik u misiji OEBS- a u Ženevi, tražeći od mitropolita da se liderima DF- a ne dozvoli ulazak u vladu. To nam je mitropolit Amfilohije i saopštio u prisustvu lidera parlamentarne većine, pozivajući se na nekog predstavnika OEBS- a za kog smo kasnije saznali da se zove Stevan Simijanović, predstavljajući njegov zahtjev kao stav međunarodne zajednice, a posebno SAD“, jasan je on.

Knežević je mišljenja da nakon objave ove SKY komunikacije svima postaje jasno ko je poslao Stevana Simijanovića kod mitropolita, i čiji je u stvari bio predstavnik.

„Ali nije više problem ni ko ga je poslao, već ko mu je omogućio da ga mitropolit primi na razgovor. Naravno, tad je bilo najlakše, najjeftinije i najmonstruoznije optužiti mene da sam “vikao na đeda”, “tražio mu ostavku”, i još mi zaprijetiti litijama ispred prostorija DNP- a, ako ne predložim  Zdravka Krivokapića za premijera. Moj jedini “grijeh” bio je i ostao što sam se suprostavio naumu   obezvrjeđivanja izborne pobjede koju su preuzeli šverceri cigareta sa ciljem da sastave vladu po svojoj želji, što su u konačnom i uspjeli. Nažalost, u toj nezapamćenoj kampanji i hajci protiv mene, učestvovali su i pojedini sveštenici i njihovi članovi porodica, optužujući me sa raznih internet platformi za  bogohulništvo i nazivajući me najpogrdnijim imenima“, kazao je Knežević.

A sad , nakon objave ovih komunikacija, Knežević pita i njih, i sve druge zaštitnike lika i djela Stevana Simijanovića i ostalih švercera cigareta iz tog perioda, da li ih je makar malo sramota?

„Ako ne zbog mene, onda zbog toga što su mitropolitu Amfilohiju podmetnuli jednog probisvijeta i kriminalca, i  predstavili ga kao američkog diplomatu ne bi li nas izbacili iz vlade. I to za čije potrebe, organizovanih kriminalnih grupa koje su se borile za prevlast u švercu cigareta i kokaina, i u toj borbi besprizorno koristili crkvu, a kojima je smetao DF u  vladi, jer su znali da bi se mi tome po svaku cijenu suprostavili. Za mene ne postoji veća satisfakcija od objavljivanja ovih komunikacija, neka čitava Crna Gora vidi u šta se pretvorila izborna pobjeda od 30. avgusta, u nekakve vampire sa stomakom, korumpirane policijske funkcionere, lažne diplomate, stvarne kriminalce, sprdanje sa crkvom i pravoslavljem, a sve zbog vrhunskog cilja: šverca cigareta. A Bog sve vidi, pa neka sudi ili oprosti, jednako njima i meni. Amin“, zaključio je Knežević.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Svaka Vam je na mjestu, gospodine Kneževiću. Kapa Vam dolje. Da ima više Milana Kneževića, kamo sreće. No, nema spasa ovom narodu. Prepun je gliba nataloženog desetljećima vladavine komunista do1990, a od 1990 do danas kriminalnih grupa i raznoraznih „veličina“ o kojima je gospodin Eskobar, USA predstavnik za nesrećni Balkan najbolje rekao(„gadi mi se taj narod zbog tolikog broja špijuna i beskičmenjaka“ ). Padom najkriminalnijih partija u Evropi (DPS, SDP, SD…), avgusta 2020, a da bi se spriječili moralni i pošteni ljudi da se stave na čelo naroda i da izvlače CG iz gliba, naredbom međunarodni kriminalnih faktora, pojavili su se profesori, eksperti, ma veličina do veličine, a u stvarnosti su bili potrpezne bijede, podrepne muve, moralne i duhovne nule iako su imali stečene diplome raznih univerziteta i to sa visokim ocjenama.
No, gospodine Kneževiću, od tog famoznog avgusta naučili smo sledeće, lako je čoveka izvući iz gliba, ali glib iz čoveka nikada. Glib ostaje glib.