Knežević objavio dokaz: Ako Crna Gora glasa ZA Rezoluciju o Srebrenici, to znači da glasa da je i Crna Gora genocidna! (FOTO)

Zvanična Crna Gora ne smije da glasa za Rezoluciju o Srebrenici, ne samo zbog Srbije, Republike Srpske i srpskog naroda, već prvenstveno zbog same sebe. Istog trenutka kad pritisnemo “yes” , potvrdili smo se za genocidan narod, je poručio Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije (DNP).

„U posjedu sam Rezolucije 819 Savjeta Bezbjednosti, koja je usvojena na 3.199 sjednici, 16. aprila 1993. godine, a u kojoj se SB poziva na Međunarodni sud pravde u Nagoji i privremenu mjeru da vlada Savezne Republike Jugoslavije (Srbija i Crna Gora) treba da odmah u skladu sa svojom obavezom iz Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju genocida od 09. decembra 1946, preduzme sve mjere koje su u njenoj moći da spriječi vršenje zločina genocida“, saopštio je Knežević.

Kako je istakao, „upravo se predložena Rezolucija o Srebrenici poziva na Rezoluciju 819 SB iz aprila 1993. u kojoj se Srbiji i Crnoj Gori uvode privremene mjere i obaveza sprečavanja genocida“.

„Znači, notorna je neistina da se ova najavljena Rezolucija ne odnosi na države i narode. Naprotiv, baš se odnosi na Srbiju i Crnu Goru. A to dalje znači, nakon izglasavanja ove Rezolucije, BiH može podnijeti tužbu protiv Srbije i Crne Gore, u bilo kom momentu, od trenutka izglasavanja do Sudnjeg dana. A to dalje znači da Crna Gora postaje država genocidne prošlosti, i još je za to glasala, kao da glasa na Evroviziji“, naglasio je Knežević.

On je napomenuo da ne postoji individualni genocid.

„Ne postoji termin individualnog genocida, i svi ovi koji se ubiše da nam objasne kako se ne radi ni o jednom narodu, imaju samo jedan problem, neka mi objasne zašto je onda naziv Rezolucija o Srebrenici? Zato što se jasno konkretizuje mjesto i događaj iz rata u kom su bili prisutni Srbi i Bošnjaci. Ne spominju se nijedan general, ni vojnik imenom i prezimenom. Jer da su spomenuti, onda bi to bio zločin pojedinca. Ali pošto je namjera da se zločin u Srebrenici predstavi kao genocid, onda nema individualizacije krivice na kojoj sve vrijeme insistiramo“, rekao je lider DNP-a, pa za kraj dodao:

„Uostalom, Rezolucija 819 iz 1993. godine Srbiju i Crnu Goru dovodi u kontekst genocida, a pozivajući se na nju, Njemačka i Ruanda predlažu Rezoluciju o Srebrenici. Zato amandmani Vlade Crne Gore liče na posljednju želju osuđenika na mučenje i smrt, u kojoj moli da mu prvo otkinu glavu, a tek onda ruke, umjesto kako su planirali da prvo otkinu ruke, a onda glavu. Uostalom, uz ovo reagovanje objavljujem i Rezoluciju 819 SB u kojoj se pominje Crna Gora i čestitam svim građanima dobijanje genocidnog statusa“, zaključio je Knežević.

3 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Trideset godina mrzim DPS i sada kada je pao vidim da moze i gore momci sa seljacke ulice dodjose i sve srusise u poredjenju sa njima DPS su bili gospoda vladala je medju njima neka kohezija dok je ovo sada opste rasulo i ne znam cemu ovo vodi i nijesu mi jasni Knezevic i Mandic da preko ovih stvari cutke prelaze

Nije mi jasno sta ce tolika prica srusi vladu i ne kukumaci toliko zao ti je Mandica koji ce ostati bez fotelje i moji jadikuje DPS ce se vratiti i neka vrati jer vi nijeste ni za sta evo polako se vrace u Ulcinju pa ce vam polako uzeti sve opstine jer ste vi ni za sta prazna prica

Knezevicu preporucuo bi ti da se distanciras od Mandica za koga se vec suska medju narod da je izdajnik za rad fotelje i toboze nekog pomirenja za koje i sam zna da nikada ne moze biti Mandic gubi povjerenje medju svojim glasacima ako ovako nastavi crno mu se pise na sledecim izborima koji ce biti vrlo brzo