Кнежевић: Милојко прихвата све наше захтјеве!

Лидер Демократске народне партије (ДНП) Милан Кнежевић је рекао да његова партија неће ући у реконструисану Владу све док не буду прихваћени захтеви које је недавно поставио премијеру Милојку Спајићу .

Кнежевић додаје да постоје модалитети допуне а не измене Устава када су у питању њихове намјере попут оних о увођењу тробојке, српског језика и осталих ствари које је недавно изнио као захтијеве, међу којима је измјена Закона о двојном држављанству.

Спајић му је, како каже, саопштио да су сви ови захтјеви прихватљиви.

„Не видим зашто српски језик који је већи не би требало да буде службени. Спајић и чланови ПЕС-а су показали да је то прихватљиво. Нисмо разговарали након постављања захтјева. Ја, Спајић и Мандић би требало да потпишемо документ којим би се обавезали, да не буде после дао си ми ријеч или ниси, него да јасно искажемо вољу и спремност”, казао је Кнежевић у емисији „Начисто” на ТВ Вијести.

Он је поновио да „неће ући у реконструисану Владу док се захтеви не испуне”.

Кнежевић је казао и да прво на дневном реду Скупштине ред треба да дође Резолуција о Јасеновцу, а онда иницијатива о смени Андреје Миловића .

Како је казао, треба саслушати аргументе и Спајића и Миловића.

Кнежевић је гостујући на ТВ Вијести рекао да његова партија неће по аутоматизму гласати за смену Миловића само зато што је предложио премијера.

Казао је како мисли да Миловић треба да дође у парламент.

„У случају да не дође до излагања иницијативе Спајића, јасно је да Влада у суштинском, политичком и институционалном смислу више не може да опстане и надам се да је Спајић добро извагао потез који је потегао”, поручио је Кнежевић, преноси Побједа.

На питање да ли је усвајање Резолуције о Сребреници штетно за Црну Гору, као што је својевремено Александар Вучић процијенио да је штетно за Србију да то уради, Кнежевић каже он ником ништа не подмеће.

„Очекујем да ми изгласамо Резолуцију па да исто то изгласа и Србија”, рекао је Кнежевић.

Додаје да Црна Гора ниједна корист није изашла из гласања у УН.

„Ако гласа за Резолуцију у Јасеновцу извући ће корист“, поручује лидер ДНП

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare