Knežević: Hrvati, jeste se to prepoznali?

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević kazao je za portal IN4S da je rezolucija o genocidu u Jasenovcu je dobra za regionalno pomirenje, afirmaciju dobrosusjedskih odnosa, evropske integracije, suočavanje s prošlošću.

Podsjetimo, Hrvatska je uputila protestnu notu Crnoj Gori zbog pokrenute inicijative za usvajanje Rezolucije o genocidu u Jasenovcu u Skupštini Crne Gore.

„U njoj se hrvatski narod ne pominje kao genocidni, bilo je Hrvata koji nisu pripadali ustaškom pokretu, kao npr. Josip Broz, Vladimir Nazor, Andrija Hebrang… i još neki. „Jama“ Ivana Gorana Kovačića je moja najdraža poema, ali i najbolje svjedočanstvo jednog Hrvata o ustaškim zločinima i genocidu nad srpskim življem„, kazao je Knežević.

Uostalom, dodaje on, i poslanik Hrvatske građanske inicijative Adrian Vuksanović je saopštio da će glasati za Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu. Neću da vjerujem da se Hrvatska kao kosponzor Rezolucije o Srebrenici protivi Rezoluciji o genocidu u Jasenovcu.

„Em nisu uporedive, em mi nije jasno zašto se zvanična Hrvatska prepoznaje u ustaštvu i genocidnoj Pavelićevoj tvorevini NDH„ , zaključio je Knežević

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare