Knežević: Hrvati da imaju obraza izglasali bi rezoluciju!

Da Hrvatska želi dobre odnose sa komšijama, sama bi u svom Saboru usvojila rezoluciju o Jasenovcu, izjavio je lider Demokratske narodne partije (DNP) Crne Gore i poslanik u crnogorskoj Skupštini Milan Knežević.

Rezolucija o genocidu u Jasenovcu, Mathauzenu i Dahau donijeta je na Vidovdan u crnogorskoj skupštini i predstavlja pokušaj da se zaustavi revizionizam koji je sve prisutniji u Hrvatskoj, gde konstantno pokušavaju da umanje broj žrtava (u Jasenovcu)„, rekao je Knežević gostujući u Jutarnjem programu RTRS.

Komentarišući oštru osudu Hrvatske na usvajanje Rezolucije o genocidu u Jasenovcu i zahtijeva da se zabrani ulazak u zemlju poslanicima koji su za nju glasali, Knežević kaže da Hrvatska naglašeno promoviše politiku Pavelićeve NDH.

Imate novi saziv Sabora, u kojem je stvorena većina sa izričitim naglaskom da u poziciji ne može biti ni jedan Srbin. Zvanično, kada im treba oni su raskinuli sa NDH prošlošću, ali iz svakodnevnih primera vidite da ta politika (Pavelićeve NDH) nikada nije bila življa„, naveo je Knežević.

Najmoralnije bi, ističe Knežević, bilo da Hrvatska donese jednu takvu rezoluciju.

„Ako misle dobro sebi i regionu, Hrvatska bi trebalo da izglasa u svom parlamentu rezoluciju o Jasenovcu. Ovo nije usmjereno protiv Hrvatske koja je nastala 1992. godine, već protiv onih koji javno tvrde da je Jasenovac bio samo radni logor i ništa više od toga. Nažalost, takvih je mnogo danas u Hrvatskoj. Ako su nešto slično mogli da urade Njemačka i Austrija, zašto to nije u stanju Hrvatska“, upitao je Knežević.

Povodom najava iz Hrvatske da će na sve načine blokirati evropski put Crne Gore, Knežević ističe da Hrvatskoj nije u interesu da se odnosi sa Crnom Gorom komplikuju zbog činjenice koja je manje više poznata u čitavom svijetu.

Oni moraju da shvate da smo mi nezavisna i samostalna država i da odluke donosimo prije svega u interesu svog naroda. U Crnoj Gori živi više od 30 odsto Srba i ova država više nikada neće voditi antisrpsku politiku. Ako to Hrvatska želi da prihvati onda možemo sarađivati, ako ne, onda korektni odnosi i ništa više od toga„, naglasio je Knežević i poručio da se u Jasenovcu dogodio genocid.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Poruka je jasna i državnička. Moramo da se vraćamo u prošlost zbog nekih koji misle da se zlo učinjeno nad Srpskim narodom zaboravi. Izvine gospodo. Genocid u aJasenovcu su izvršili Hrvati a ne Ustaše.Nije to bila ustašija nego Država Hrvatska koja je sprovela najveći genocid u istoriji čovečanstva.. Ovi novi Hrvati ga negiraju u meri u kojoj je bio. Šta reći.Tipični sledbenici ustaštva i fašizma. zar ne Draškoviću,Čanak,Biserko i sl gamad.