Knežević: Dritane, ti da živiš moj život ubio bi se treći dan!

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera koalicije Za budućnost Crne Gore Milan Knežević podijelio je na svom Fejsbuk profilu isječak sa panela na kom je govorio zajedno sa liderom URE Dritanom Abazovićem i predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.

Lider DNP-a je kazao da broj glasova očito nema nikakav uticaj na to ko će da formira vlast – i to je tekovina 30. avgusta.

„Ako je to logika da broj glasova nema nikakav značaj i da onaj ko je osvojio najveći broj glasova po parlamentarnim pravilima ne može da da gradonačelnika, kako je onda Jakov Milatović postao predsjednik? Mogli smo da mu kažemo da je Đukanović i dalje predsjednik. Vi sad nama najavljujete da ćete da nas uslovljavate“, kazao je Knežević.

Na sve to je Abazović dobacio da je Kneževiću loša logika i da bi onda Duško Marković trebao da dođe na mjesto premijera.

„Nisam postao premijer sa 3 poslanika nego sa 47“, kazao je Abazović.

Knežević je nastavio i kazao da je suština da nam oni saopštavaju da ili će Luka Rakčević biti gradonačelnik Podgorice, ili će oni sa DPS-om.

„Ako mi budemo osvojili najveći broj glasova, tražićemo gradonačelnika. Ako vi nećete, ići ćemo na nove izbore jer mi sa DPS-om nećemo a vi ste imali iskustava sa DPS-om. Zato sam pitao možemo li sada da se obavežemo da vaša i naša koalicija neće praviti nikakve aranžmane sa DPS-om. Nema potrebe da se mi obavezujemo jer mi nikad nećemo podržati Nermina Abdića. Ja sam ovo pitao zato što sumnjam da bi vi mogli da tražite podršku. Moje su se sumnje potvrdile jer vi sad saopštavate da će ili gradonačelnik biti Luka Rakčević ili nema dogovora. Ako osvojimo mi najviše glasova, naš će biti gradonačelnik“, kazao je Knežević.

Dodaje da je već jednom prešao intelektualnu većinu a suštinsku manjinu Dritana Abazovića.

„Ta priča Sokrat, Aristotel itd. Antička Grčka, da ostavimo to starim Grcima. Ovdje su glasovi mjerilo ko treba nešto da opredjeljuje. Znate zašto niste dio Vlade Milojka Spajića? Samo zato što ste željeli da budete ili predsjednik Skupštine ili premijer. Ja sam uložio veliki napor da vi budete dio te Vlade, ali sam zaključio da vi to ne želite. Kako ja da živim svoj život – čitav sam život poslanik. Nit gore nit dolje. Vi biste se ubili treći dan“, kazao je Knežević.

Onaj ko osvoji najviše glasova treba da da gradonačelnika, a ako neko misli da će da osvoji 3-5% glasova i da ima gradonačelnika, neće imati podršku koalicije ZBCG

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare