Katnić podržao Spajića!


Bivši SDT Milivoje Katnić ocijenio je da ovo pitanje do sada nije do kraja rasvijetljeno. On je dao definiciju dokaza, i između ostalog naglasio da jedino sud ima pravo da izvodi dokaze.
„Dokazi su podaci. Dokazi moraju da proističu od činjenica i važno je da su nastali od tužilaštva ili suda, tj. od procesnog subjekta ina zakonom predviđenom načinu“, istakao je Katnić, i iskoristio Bajerovu definiciju činjenice.

„SKY aplikacije su snimci i audio vizuelne platforme. U članu 17 postoji u stavu 1 da sud i javni tužilac postojanje ili nepostojanje činjenica za donošenje odluka cijeni na osnovu slobodnog uvjerenja. Ovo dokazivanje je veoma složena procesna radnja, i u njoj treba da učestvuju svi subjekti a prije svega odbrana. Postoje sredstva dokazivanja koja su predviđena zakonom, i postoje dokazne zabrane. Postoje apsolutne i relativne dokazne zabrane“, naveo je Katnić.
Katnić kaže da je u Francuskoj moralo da dođe do naredbe od strane suda, da dokaze prikupe subjekti na pravno valjan način, i da onda ne bi bilo dileme.
Katnić kaže da je dužnost branioca da učestvovanejm u postupku obezbijedi da se okrivljenom sudi po zakonu.
Odgovarajući na pitanje kako je moguće da je dok je bio na čelu SDT-a tražio od međunarodnih partnera pomoć u odnosu na bivšeg specijalca Petra Lazovića i Ljuba Milovića, a nakon dostavljenih podataka zatvorio slučaj, Katnić kaže da je on njima tražio dokaze a ne da mu oni kažu da Milović i Lazović treba da mu bude prioritet.

„Mi nijesmo tražili da nama oni dostave šta meni treba da bude prioritet, jer oni nemaju tu nadležnost. Mi smo tražili dokaz. Mi smo donijeli odluku da nema krivičnog djela u odnosu na Petra Lazovića, a o Miloviću neću da se izjašnjavam. Mi smo u odnosu na njega tražili mjere tajnog nadzora 2017. godine. Što se tiče Lazovića mi smo dovodili svjedoke, pa provjeravali sve“, kaže Katnić.
Kaže da je tužilaštvo na čijem je čelu bio „prepolovio“ kavački klan, sve bez SKY prepiski, sa svega 30 ljudi u SPO.
Tvrdi da je Petar Lazović, kao tajni agent, svojim djelovanjem spriječio nekoliko likvidacija.
„Među njima J.V. u Kotoru, onog momka na motoru, jednog uglednog sportiste u Budvi…“, naveo je Katnić.

Katnić je poručio da je jedina šansa CrnojGori da dođe do Evropske unije gospodin Milojko Spajić, aktuelni premijer.
„Ja nijesam glasač te formacije, glasao sam SDP da vam to otkrijem. Da sam se ja pitao on ne bi bio premijer, ja samo kažem u ovoj konstelaciji da nam je on jedina šansa da ostanemo sa Evropom“, kazao je Katnić.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

E bas vam je naslov u skladu sa tekstom, ali je jasna namjera da se diskredituje Spajic, koji je najmanje los u odnosu na ponudu na politickoj sceni.