Katnić doveden na saslušanje!

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i bivši visokorangirani policijski službenik Zoran Lazović uhapšeni su jutros po nalogu SDT-a.

Katnić je nešto prije 13 časova doveden na saslušanje u prostorije SPO-a.

Kako je saopšteno iz SDT, oni su slobode lišeni na osnovu međusobne saradnje i višemjesečnog koordinisanog djelovanja, a uz pomoć EUROPOL-a.

Dodaju da se Lazović i Katnić sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja.

-Na osnovu međusobne saradnje i višemjesečnog koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona – EUROPOL, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje je, uz asistenciju Sektora policije specijalnih namjena, lišilo slobode M.K., bivšeg glavnog specijalnog tužioca i Z.L., bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije,zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja, kazao je Vukas Radonjić, državni tužilac i portparol.

Osumnjičeni će biti sprovedeni specijalnom tužiocu radi saslušanja u zakonskom roku.

Pretresaju se i njihovi stanovi i druge prostorija u Podgorici, Cetinju, Budvi i Bijelom Polju, radi pronalaska tragova krivičnog djela i predmeta koji mogu biti od koristi za postupak, kazao je Radonjić.

(Analitika)

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare