Kaha Kaladze: Amerikanci smiješni ste!

Članovi vladajuće gruzijske partije Gruzijski san saopštili su da nisu dobili pojedinačna obavještenja o američkim sankcijama zbog usvajanja zakona o stranim agentima.

„Imamo pravo da konačno saznamo da li smo prvi zakonodavci u svijetu koji su kažnjeni zbog donošenja zakona“, naveo je lider parlamentarne većine Mamuka Mdinaradze.

Generalni sekretar vladajuće partije Gruzijski san i gradonačelnik Tbilisija Kaha Kaladze rekao je novinarima da „nije primio nikakvo obavještenje“.

On je dodao da su sankcije, koje su uvele Sjedinjene Američke Države, neozbiljne.

„Mislim da te sankcije nisu ozbiljne. Možda za neke ljude zabrana putovanja predstavlja problem, ali za mene to nije od velike važnosti kada je u pitanju domovina“, istakao je Kaladze i dodao da se niko ne plaši američkih sankcija.

Podsjetimo, ranije je saopšteno da je Bijela kuća uvela vizne sankcije protiv desetina gruzijskih državljana.

Portparol američkoj Stejt departmenta Metju Miler izjavio je da Sjedinjene Američke Države neće oklijevati da uvedu sankcije Gruziji zbog Zakona o transparentnosti stranog uticaja koji je stupio na snagu nakon što ga je potpisao predsjednik parlamenta Šalva Papuašvili.

Miler je na konferenciji za novinare rekao da su SAD „veoma zabrinute zbog zakona koji pomjera Gruziju sa njene demokratske putanje i koji bi mogao da stigmatizuje civilna društva i uguši slobodu okupljanja i govora“.

(RT Balkan

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare