Jovanović i Mikijelj, priča sa ili bez srećnog kraja?

Budva je zadnjih mjeseci u fokusu javnosti zbog političke situacije u tom gradu, koja se zakomplikovala od kada je utamničen Milo Božović. Od tog trenutka pa nadalje u Budvi je došlo do razdvajanja nekada jedinstvenog DF na dvije frakcije, jednu koju predvodi Mladen Mikijelj a iza koje nesumnjivo stoji Andrija Mandić sa svim svojim autoritetom i druga koju predvodi Nikola Jovanović iza koja isto tako stoji Milo Božović.

Prije samih izbora koji su završeni u junu, frakciji Mladena Mikijelja prognoze su davale od 7-9 mandata, što se pokazalo tačnim, ali je svakako druga frakcija za laički javnost napravila iznenađenje, iako su upućeni u dešavanja u Budvi govorili da se očekuje njihov vrlo dobar rezultat, koji je na kraju iznosio 9 mandata, što je svakako pokazatelj da je na izborima iz 2022 Božović na svoje ime DF donio 50% od ukupnog broja glasova.

Svakako, formiranje vlasti je nešto što je u fokusu čitave javnosti u Crnoj Gori, a to formiranje se ne nazire, jer osim Jovanovića koji tvrdi da neće da sarađuje sa nekim navodno kriminalizovanim pojedincima iz NSD, postoji i problem podjele kod Demokrata, gdje od četiri odbornika dva hoće da tvore vlast sa Jovanovićem dok drugo dvoje ne žele da formiraju vlast sa Jovanovićem već isključivo sa Mikijeljem.

Takođe, kako nezvanično saznajemo, ukoliko bi sve stvari legle na rudu, pojavio bi se novi problem u vidu PZP (koga praktično sam bez uticaja centrale vodi Nikola Vučićević), koji žele apsolutnu kontrolu nad jednim preduzećem koje je jako značajno ne zbog velikog broja radnika, koliko zbog marketinškog uticaja na izbore. Iz izvora bliskih ZBB saznajemo da ovo preduzeće ne predstavlja problem NSD koji bi ga ustupio koaliciji BNG, jer iz frakcije Nikole Jovanovića žele da u budućnosti obezbijedi na taj način ravnopravan tretman u izbornim trkama.

Kako će se sve završiti ostaje da vidimo, svakako su ponovljeni izbori nešto što se naslućuje ali ostaje da sačekamo šta je Jovanović mislio kada je rekao da se očekuje neočekivano.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare