Jovanić i Knežević na slobodi! Milo Božović u zatvoru! Šta je u pitanju?


Apelacioni sud je na zalasku prošle godine omogućio nekolicini optuženih u predmetima korupcije i organizovanog kriminala da se brane sa slobode dok, s druge strane, milionska jemstva u novcu i nekretninama nisu pomogla nekim drugim optuženim


Bivši predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić i nekadašnji pomoćnik direktora policije Dejan Knežević prije dva izašli su iz spuškog zatvora, pošto su pušteni da se brane sa slobode.

Jovanić se tereti za malverzacije u stečajnim postupcima ali je Apelacioni sud krajem prošle godine potvrdio odluku Višeg da mu prihvati jemstvo od 768 hiljada eura u nekretninama, koje je ponudila njegova porodica.

Garanciju za Kneževića od 760 hiljada eura u nekretninama dali su njegovi prijatelji a prihvatio je, istog dana, takođe Apelacioni sud.

Knežević se tereti da je odavao tajne podatke članovima kavačkog klana.

S druge strane, u istom predmetu kao i Knežević, je i predsjednik opštine Budva Milo Božović, međutim Božovićevo jemstvo od milion i trista hiljada nije bilo dovoljno.

Šta je u pitanju? Možemo postaviti par pitanja na koje sigurni smo nećemo dobiti odgovor ni od Vladimira Novovića, ni od suda.

Zašto su DPS kadrovi na slobodi, kada njima optužnica nije nijednom mijenjanja?

Optužnica protiv Mila Božovića je mijenjana, konfuzna i nedosledna.

Božović navodno sarađivao sa Kavčanima, a oni kako se saznalo spremali njegovo prebijanje i likvidaciju. Povezivali ga sa Zvicerom pa to makli iz optužnice!

Da li Milo Božović smeta jer je osvojio apsolutnu vlast u Budvi, koja godišnje ubira veliku količinu novca od turizma?

Da li Milo Božović smeta jer je želio da Budvu pretvori u modernu prestonicu turizma?

Da li je Milo Božović uhapšen da se nanese šteta Novoj srpskoj demokratiji?

Da li je Milo Božović uhapšen kako bi se zaustavio njegov politički uspon?

Da li je Milo Božović uhapšen jer treba oslabiti uzlet srpske politike, jer je evidentno da su nacionalni Srbi gradonačelnici najznačajnijih gradova u Crnoj Gori?

Da li, opet pitamo postoji logika da se Jovanić i Knežević puste, da je Vesna Medenica na slobodi, da niko nije pozvao Mila Đukanovića ni na informativni razgovor povodom pisanja na Skaj aplikaciji a da je Milo Božović još uvijek u kazamatu?

Objašnjenje gospodo iz suda iz SDT, objašnjenje a ne isprazni priča i landaranje!

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare