Јелена Божовић: Мандић увијек има решење за проблеме!

Новоизабрани Врховни државни тужилац Миорад Марковић има озбиљан задатак, а до сада је само загребано у криминалне структуре Црне Горе, кажу саговорници Српске телевизије посланица Нове српске демократије Јелена Божовић и предсједник клуба СНП и ЦИВИС Богдан Божовић.
Они су гостујући у емисији ,,Са Српском у центар” говорили о актуелној политичкој ситуацији, наглашавајући да је предсједник Скупштине Андрија Мандић показао демократски капацитет и самим избором ВДТ-а.


Од новог Врховног државног тужиоца очекује се прије свега објективност, непристрасан рад и професионалност каже посланица Нове Српске Демократије Јелена Божовић. Наводи да је кључно испитивање рада тужилаца и тога ко је и за чије интересе доносио одлуке у протеклом периоду.

“У протеклом периоду то није био случај, знамо на који начин су се доносиле одлуке, многе SKY преписке показују каква је била комуникација главних људи у ДПС-у и оних који су били главне инстанце у правосудним органима. Како су се договарале Меденица и Сузана Мугоша, јавност то много добро зна. Ми очекујемо да се десе праве реформе у тужилаштву.”


Када је ријеч о подршци за господина Марковића истиче да је то до сада највећа подршка коју је неко добио у Парламенту.


“Од како је господин Андрија Мандић предсједник Скупштине све оно што је била блокада у правосудним органима још у 2018. године сада је почело да се рјешава, неке ствари које су нам биле кочница и у приступним преговорима учлањење, када је у питању учлањење у ЕУ а што од 2018 године нико прије Андрије Мандића као предсједника могао да ријеши, да успостави, ево сада коначно имамо расплет те ситуације”.

Дакле, како каже Божовић врло је важно да се све оно се НСД и Андрији Мандићу спочитавало да ћемо бити кочничари у приступним преговорима ка ЕУ заправо показало да нико није имао толико демократског капацитета, ширине, политичке одговорности, самосвјесности као што је то био Андрија Мандић.


Испред Клуба СНП и Цивис Божовић вјерује да су донијели одлуку која је успоставила темеље за истинску правду. Сматра да је гласање био тест да ли смо и даље спремни да трпимо безакоње и неправду или смо истински спремни да се изборимо за правду.


“ Сам концепт правде је био обесмишњен, очекујем да се ту ствари драстично промијене. Сјећамо се бројних случајева као што су “Први стечени мион”, “Телеком”… умјесто рјешавања тих случајева ми смо добили објашњење да не постоји ни удаљена сумња.


Саговорници Српске телевизије наглашавају да не треба да будемо у заблуди да је та борба завршена или да је на пола пута. Вјерују да је управо неповјерење у правосудне органе довело до неповјерења у све државне институције, те да је осјећај правде нешто што коначно мора да се деси грађанима Црне Горе.


Емисију са ,,Српском у центар” можете пратити свим радним данима од 13-15 часова на таласима Српског радија, каналима Српске телевизије, на нашем порталу као и на ју тјуб страници Српске РТВ.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare