Jakov tužan! Većina nije, opozicija jeste došla, saldo je nula!

Evropska perspektiva je najvažniji prioritet naše zemlje i začuđen sam odnosom određenih partija prema tome, saopštio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

„Za jutros sam sazvao sastanak sa liderima svih političkih subjekata koji su zastupljeni u parlamentu da razgovaramo o složenoj situaciji nakon otkazivanja posjete predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela. Žao mi je što se jedan dio predstavnika partija nije odazvao. Mislim da to nije dobra evropska poruka“, rekao je Milatović novinarima nakon sastanka koji je danas u Vili Gorica održao sa predstavnicima dijela parlamentarnih partija.

On je dodao da je sastanak prošao u konstruktivnoj atmosferi.

„Učesnicima sma prenio utiske moje posjete Briselu“, kazao je Milatović.

On je poručio da pristup vladajuće većine nije pravi i da treba biti odgovoran prema građanima.

Opet aludira na Rezoluciju

„Prvi čovjek EU je odložio posjetu u trenutku kada je ta posjeta trebalo da predstavlja krunu kad je u pitanju dobijanje pozitivnog IBAR-a. Dva dana nakon dobijanja pozitivnog IBAR-a i nakon što smo snažnije zakoračili u evropskom putu, u parlamentu je došlo do odluke koja šteti interesima Crne Gore. Šef Vlade je u intervjuu rekao da šteti, a onda njegova partija glasala za to. Mislim da je to neodgoovrno ponašanje. Šta su određeni politički akteri spremni da urade na štetu interesa Crne Gore? Mislim da sam ovim pokazao odgovoran pristup i da ću uraditi što je u mojoj moći da Crna Gora ostane na evropskom putu, ali ja nisam svemoguć“, kazao je Milatović.

Odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše tvrdnje opozicije da treba ići na vanredne parlamentarne izbore, on je kazao da je želio da ukaže većini o stvarima koje rade na štetu Crne Gore, a da nisu pričali o rješenjima.

Upitan da prokomenteriše tvrdnje premijera Milojka Spajića da izlazi iz svoje nadležnosti, Milatović je kazao da predsjednik predstavlja građane u zemlji i inostranstvu.

„Ja ne bih bio odgovoran prema građanima da ovo nisam uradio“, kazao je on.

Sastanku sa Milatovićem prisustvovali su lider Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović, predsjednik Force Genci Nimanbegu, nezavisna poslanica Jevrosima Pejović, lider Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković, predsjednik Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović, predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, potpredsjednik Bošnjčke stranke Jasmin Ćorović i Enis Đokaj iz Demokratske unije Albanaca (DUA).

Predstavnici Socijalističke narodne partije (SNP) i Demokratske Crne Gore nisu došli na sastanak, iako nisu zvanično potvrdili da neće doći.

Na sastanak, nisu došli predsjednici vladajućih Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić, Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević i Nove srpske demokratije (Nova) Andrija Mandić.

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović danas je saopštio i da ta partija neće prisustvovati sastanku.

Milatović je ranije danas saopštio da će njegova ruka i dalje biti ispružena prema svima koji su spremni da sarađuju u ostvarivanju ključnih državnih ciljeva pa i prema onima koji se ovaj put nijesu odazvali na poziv da razgovaraju.

Milatović je 3. jula pozvao lidere parlamentarnih stranaka na sastanak da ih informiše o zaključcima razgovora sa EU partnerima.

(Vijesti)

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare