Jakov od Montenegra, obmanjivač javnosti!

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se danas u Briselu sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom.

Tokom razgovora, predsjednik Milatović je kazao da uskostranačkim djelovanjima Crna Gora ne smije prokockati priliku da uskoro postane punopravna članica EU, što je prioritetni spoljnopolitički cilj Crne Gore.

On je ponovio svoju posvećenost evropskoj agendi kako bi Crna Gora postala 28. članica Evropske unije 2028, dodajući da je svoj dosadašnji jednogodišnji mandat podredio realizaciji ovog državnog interesa, radi prosperiteta svih crnogorskih građana.

S tim u vezi, Predsjednik države je zahvalio Evropskom savjetu i Evropskoj komisiji na političkoj i ekspertskoj podršci koju su nam pružili u posljednjem periodu da ubrzamo reforme i održimo posljednju Međuvladinu konferenciju i dobijemo IBAR. Poručio da je dobijanje pozitivnog IBAR-a značajna prekretnica za Crnu Goru, te da predstoji intenzivan period reformi, dodajući da važnost reformi nije samo  ispunjavanju formalnih zahtjeva već suštinskoj transformaciji našeg društva.

Takođe, predsjednik Milatović je istakao da crnogorsko društvo gotovo u potpunosti podržava učlanjenje Crne Gore u EU, što donosice odluka obavezuje da posvećeno rade ka realizaciji tog cilja.

Predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel je izrazio zadovoljstvo povodom susreta sa crnogorskim predsjednikom. Naglasio je kako Crna Gora mora da ostane na evropskom putu, i zahvalio predsjedniku Milatoviću na njegovom angažmanu da Crna Gora postane prva naredna članica EU.

Posjeta je uslijedila nakon što je predsjednik Evropskog savjeta odložio prethodno zakazanu zvaničnu posjetu Crnoj Gori, gdje je pored sastanka sa Predsjednikom države trebalo da se sastane sa predsjednikom Vlade i da govori u Skupštini Crne Gore.

Tokom posjete Briselu, Mišel i Milatović imaće i radni ručak.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare