Jakov Milatović, Željkov mali od palube!

Kako vrijeme prolazi crnogorski građani se sve više osjećaju prevareno, tj. izigrano. Jedan od onih koji je nedavno otvoreno počeo da vara, odnosno izigrava ukazano povjerenje građana, a i nekadašnjih kolega iz paralmentarne većine, je i sadašnji predsjednik države Jakov Milatović.

Lakoća kojom sada iznosi stavove sa kojima se slaže samo dio građana idu u prilog određenim krugovima i familijama koje imaju pretenzije da ponovo uđu u državni sistem i kroje unutrašnju i spoljnu politiku Crne Gore na način koji ne odslikava želju većine.

Na primjer, tzv. Druga familija, koja stoji iza koncerna „Vijesti“, u poslednje vrijeme „stidljivo“ gura Milatovića, a on zauzvrat pokušava da promoviše njihove ideje i nekako izgura njihove interese. Znamo da svako ima neke interese, ali kada se interesi određenih medijskih koncerna plasiraju preko predsjednika države, to je već znak za uzbunu u svakom demokratskom društvu, što crnogorsko nažalost još uvijek nije.

Kako je moguće da predsjednik države prihvati da igra po notama nekog „Lovca na zmajeve“ koji vjerovatno ispunjava muzičke želje određenih biznismena iz Srbije ? To se pita veliki broj građana, kao i nekadašnjih Milatovićevih saboraca iz parlamentarne većine.

Jakov prenebregava činjenicu da su svi projekti „Druge familije“ propali, i da bi mu najbolje bilo da preispita pravac kojim je krenuo. Ignorisati većinu zarad većeg prisustva u jednom mediju i eventalne promocije buduće partije, predstavlja kratkovidost koja može da rezultira fijaskom, koji je doživjela recimo „Pozitivna Crna Gora“ i njen nekadašnji lider Darko Pajović, koji je nestao sa političke scene. I Darko je bio kratko predsjednik, ali Skupštine Crne Gore.

Ukoliko Jakov ne želi da bude novi Darko i nestane sa političke scene na isti način na koji je i došao na nju, najbolje bi mu bilo da se distancira od onih kojima su samo lični interes i novac na prvom mjestu. Uostalom, Milatović treba da bude predsjednik svih građana.

S obzirom na to da je nedavno telefonom razgovarao sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem, mogao ga je pitati za poneki savjet, jer Milanović ipak (iako ima kontroverznih izjava i stavova) često govori ono što stvarno misli i čak kritikuje EU i SAD, za razliku od Milatovića koji u poslednje vrijeme zvuči kao džuboks „Druge familije“.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare