Jakov Milatović ne poštuje Srbe! Neće ići na proslavu dan Republike Srpske!


Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović saopštio da je pozvan na proslavu Dana Republike Srpske i da tom događaju neće prisustvovati.

Milatović je rekao da je pozvan na proslavu dana Republike Srpske 9. januara, ali da neće ići.

– Znate moj stav koji se tiče cjelovitosti BiH, to je naša državna politika, to je i moj stav – kazao je on i dodao da što se tiče ostalih državnih zvaničnika Crne Gore, svako će svojim delovanjem pokazati određene političke stavove.

Ostje nejasan ovakav stav PREDSJEDNIKA Crne Gore jer RS kao entitet ima potpuno i legitimno napravi da slavi dan svog postojanja, ali je očigledno da su savjeti ambasada ovog puta prevagnulo. Takođe, sjetimo se slučaja kada je Zdravko Krivokapić prvo čestitao pa povukao čestitku za 9.januar.

On je ponovio da se snažno zalaže i vjeruje u sekularnu državu Crnu Goru, gdje je jasno podijeljena državna i crkvena vlast.

-To je moj stav. To jesam li ja vjernik ili nisam vjernik je pitanje moje, to je moje lično ojsećanje – dodao je Milatović.

Pojasnio da na njegove stavove nijedna vjerska organizacija nema apsolutan uticaj.

– Kršten sam u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj Srpske pravoslavne crkve. Mislim da Mitropolija kao dio Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori uživa veliko povjerenje građana i ja tu činjenicu poštujem – kazao je on.

5 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ucenjen,funkcijom,koju sada obavlja,ne dozvoljava mu da misli svojom glavom,govori srpski,pripada Srpskoj Pravoslavnoj CRKVI.

Cjelovitost BIH se tako ruši predsjedniče! To što vam je bliža politika tudjina jasno govori da je na vas teško računati kad je u pitanju očuvanje elementarnih prava srpskog naroda! Za vas je žrtva Gavrila Principa bila uzaludna. Tužno. Nadam se da ostali neće slijediti vaš duboko razočaravajući primjer. Živjela Republika Srpska!

Gavrilo Princip je bio obični nepismeni fundamentalista. RS-u dolazi kraj, predugo je trajala, Dejton je privremen, več predugo traje. Bosna je zemlja Bosanaca ko što je Crna-Gora Crnogorska. Administrativna podjela ne treba da postoji, pogotovo u Europi. Kad su vaša prava ikad bila ugrožena, vi ste vedrili i oblačili u toj zločastoj Jugoslaviji.

A zašto, da li činjenice ovdje nemaju mjesta.