Jakov Milatović kao Ekrem Jevrić, eto šta znam a ništa ne znam!

Predsjednik države Jakov Milatović kaže da je nakon današnjeg pozitivnog IBAR-a optimista i da vjeruje da Crna Gora može postati punopravna članica EU 2028. godine.

“Zadovoljni smo što će danas Crna Gora da dobije pozitivan IBAR i što će na neki način to označiti ulazak u jednu novu, nadamo se, završnu fazu evropskih integracija. Sjećate se da sam prošle godine rekao da Crna Gora može da postane punopravna članica 2028. godine. To je ambiciozan plan, ali ja i dalje mislim da je zaista realan”, kazao je Milatović, novinarima nakon skupa o reformi penzionog sistema.

On je poručio i da je sada klima u Briselu drugačija kad je u pitanju proces proširenja i da je i sama Evropa shvatila dodatno da je proces proširenja takođe nešto što dodatno znači stabilnost i u ovom dijelu Evrope.

“Tako da zaista mislim da je proces naših evropskih integracija proces kojem se u narednom periodu moramo još ozbiljnije posvetiti i u okviru kojeg moramo još ozbiljnije da nastupimo. I sve ono što kažem, svaki moj apel je i u tom smislu, pozivam zaista sve donosioce odluka, da istinski pristupe tom procesu, da se on negdje ne svede samo na neko štrikiranje određenih stvari, nego na istinske reforme prije svega u domenu vladavine prava, u dijelu ekonomskih reformi, mislim da smo i danas otvorili jednu vrlo važnu temu u tom smislu”, poručio je Milatović.

Milatović nije odgovorio na pitanje da li i kada osniva političku partiju. Kazao je da je u ovom trenutku Crna Gora njegova partija.

“Ukoliko, naravno, demokratski procesi to budu zahtijevali od mene, ja od te odgovornosti bježati neću, kao što u prethodnom periodu nikada nisam bježao od odgovornosti kada su bili u pitanju neki ključni trenuci u demokratskom razvoju Crne Gore”, kazao je Milatović.

Kaže i da nije razmišljao o tome da li će učestvovati na izborima u Podgorici.

O pitanju izmjena Zakona o državljanstvu važno je kaže otvoriti dijalog.

„Mislim da je to neophodno i mislim da je upravo jedan inkluzivan, transparentan razgovor o važnim državnim temama način na koji se dolazi do nekih zaključaka kada su u pitanju te teme. Mislim da je veoma važno da zaključci kada je u pitanju tema državljanstva budu urađeni onako da u potpunosti budu u skladu sa prije svega državnim interesima Crne Gore“, poručio je predsjednik i dodao da u ovom trenutku ne zna kako bi te izmjene zakona izgledale.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare