Izvjesni izbori u Podgorici ! Jakov Milatović ima šansu da se izmjeri!

Krizi vlasti u Glavnom gradu ne nazire se kraj. Višemjesečna kriza počela je istupanjem pet odbornika iz svog matičnog PES-a i formiranjem „Pokreta za Podgoricu“. Javna je tajna da su Dragan Radović, Nađa Ljiljanić, mr Dragutin Vučinić, Jevrosima Pejović Ranka Otašević ustvari bili Milatovićeva frakcija unutar nekada jedinstvenog PES-a, a da su istupili iz Pokreta nedugo nakon što je njihov vođa u februaru ove godine donio identičnu odluku.

Tako je pet „odbjeglih“ odbornika postalo pet Milatovićevih „vojnika“ koji vode tešku bitku protiv nekadašnjih stranačkih kolega. Više od tri mjeseca bez pomaka u pregovorima moglo bi rezultirati vanrednim lokalnim izborima. Uprkos tvrdnjama da je na pomolu rješenje u vidu potpisivanja Sporazuma o prevazilaženju krize u vladajućoj koaliciji u Podgorici, taj scenario je skoro pa nemoguć.

Iz „Pokreta za Podgoricu“ juče su saopštili da je ozvaničenje dogovora daleko zbog neodgovornog ponašanja dijela PES-a na prethodnim sastancima. Takođe, tvrde da su predstavnici PES-a neodgovorni prema izbornoj volji građana Podgorice što su pokazali i prilikom formiranjem novog gradskog odbora.

„Uz dužno poštovanje gospodina Mujovića, novog predsjednika Podgoričkog odbora PES-a, nijedan odbornik, pa ni član Gradskog odbora PES-a ne može reći da ga se sjeća tokom izborne kampanje, kada smo smjenjivali prethodni režim DPS-a u Podgorici. Samim tim, ne može se očekivati da neko, ko nije učestvovao u određenoj borbi i pobjedi, je zdušno brani kao mi koji smo lični i profesionalni ugled založili da se ta pobjeda ostvari“, kazali su iz „Pokreta za Podgoricu“.

Milatovićeva retorika je uočljiva u nekim saopštenjima odbornika kojima komanduje i koji mu služe kao šahovske figure u okršaju sa Milojkom Spajićem na političkom bojnom polju u Glavnom gradu.

Ukoliko ne dođe do dogovora, a dođe do vanrednih lokalnih izbora, to će biti odlična prilika da Jakov Milatović provjeri na koliko glasova može računati i da li je svojom promjenom kursa prikupio simpatije građana. Vjerovatno jeste, ali onih koji u njemu vide novog vođu procrnogorske opozicije, dok je kod drugih izazvao suprotan efekat.

Ukoliko njegovih „pet vojnika“ sa DPS-om sruši vlast u Podgorici, rezultati „Pokreta za Podgoricu“ će biti i pokazatelj trenutne podrške koju Milatović uživa u Podgorici.

Na osnovu toga će moći da vidi gdje mu je mjesto na političkoj sceni Crne Gore i provjeri da li su sastančenja sa Danijelom Živkovićem, Damirom Šehovićem, Adrianom Vuksanovićem, te Rankom Kirvokapićem, Vjosom Osmani, osuda Rezolucije o Jasenovcu i slični potezi bila dobre odluke.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

On misli da je licno on zasluzan za pobjedu u Podgorici. Nije svjestan da je zbog neprincipijelnih napada na Spajica u toku izbora kandidata za predsjednika CG narod iz inata glasao za PES na podgorickim izborima. Otrijeznice se posle eventualnih vanrednih izbora u PG.