Ivanoviću imaš li petlje da odeš u Njujork?!

Kako se približava dan odluke, odnosno glasanja o spornoj Rezoluciji o Srebrenici, tenzije rastu. Vlada Crne Gore traži „žrtvu“ koja će odraditi i završni zadatak, tj. pritisnuti „ZA“ tokom glasanja u Ujedinjenim nacijama, u četvrtak 23. maja.

I iako predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kao i ministar spoljnih poslova Marko Đurić biraju da budu ti koji će braniti interese srpskog naroda Srbije, Republike Srpske ali i Crne Gore, zvanična Podgorica ipak i dalje bira da pilatovski pere ruke od svog glasanja, iako su prethodno pokušali isto glasanje da opravdaju i amandmanima o čemu je naš portal više puta pisao.

Tako u Ujedinjenim nacijama neće boraviti niti predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, a kamoli premijer Milojko Spajić ili ministar spoljnih poslova Filip Ivanović već će ruku za sramnu Rezoluciju o genocidu u Srebrenici podići ni manje ni više nego pulen Filipa Vujanovića, ambasador Crne Gore u Ujedinjenim nacijama, Vladimir Vučinić.

Stoga je i nejasna logika Vlade Crne Gore i ostalih zainteresovanih lica da odbiju da pođu u Ujedinjene nacije za ovaj istorijski događaj. Ukoliko se uzmu u obzir sve pređašnje izjave, zvanična Podgorica bi mogla da iskoristi priliku i sučelji stavove sa zvaničnim Beogradom kome iz dana u dan sve više zabija prst u oko. Kako ministar spoljnih poslova Filip Ivanović tako i premijer Crne Gore Milojko Spajić a potencijalno i predsjednik Jakov Milatović mogli bi da pokažu svoju suverenističku kičmu i jasno kažu zbog čega Podgorica glasa za Rezoluciju o Srebrenici a protivno volji svog naroda.

Oni to, međutim, ponovo ne rade, već žele da sakriju od naroda glasanje u Ujedinjenim nacijama, iako građani itekako prate aktuelnu situaciju.

Podsjećamo, sjednicu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, koja je zakazana za 23. maj, a na čijem dnevnom redu je predlog Rezolucije, pratiće diplomate iz Stalne misije Crne Gore pri UN-u sa sjedištem u Njujorku, saopšteno je nedavno iz Ministarstva vanjskih poslova. Članovi Misije Crne Gore u Njujorku su ambasador Vladimir Vučinić, savjetnik Damir Šabanović i treća sekretarka Jovana Bubanja.

Inače, crnogorski ambasador pri UN, Vladimir Vučinić, nakon završenih studija na ogranku američkog univerziteta u Bugarskoj, dobio je priliku u vrijeme DPS-a da zasnuje radni odnos u Ministarstvu inostranih poslova, u septembru 2005. godine u tadašnjem Sektoru za multilateralne odnose. Bio je zadužen za saradnju sa Evropskom unijom. Nakon obnove nezavisnosti Crne Gore, u periodu od 2007-2011. godine bio je treći sekretar u Misiji Crne Gore pri Evropskoj uniji u Briselu. Po povratku u zemlju u januaru 2011. godine, imenovan je za savjetnika Predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, za oblast bezbjednosti, odbrane i bezbjednosnih integracija

3 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ne treba mu petlja nego karta, a obraz ga izgleda ne smeta da se ubroji u neljude! Nijesu ovo ponositi Kuči što ostaše od Vojvode Marka! Uzalud je on o čojstvu
pisa, kad potomstvo druga nosi misa.

Sve su to gnjide i vaske i nista ljudsko u njima nema balafurdija sa ulice i sa koje ulice seljacke ulice a svi znamo kakva je seljacka politika kad seljak dodje u grad ovo treba cerat sto prije ko zna sto nas jos moze snaci sa njima

Zastidja CG. Ko su ove olosi da odlucuju u ime gradjana CG i glasaju za rezoluciju Njemacke, koja je u srzi genocidna drzava, koja je samo u XX vijeku pobila desetine miliona stanovnika ove planete, a strijeljala 100 nasih nevini civila za jednog njihovog ubijenog monstruma vojnika. Bog veliki neka sudi ovim izdajnicima.