Ivan Popović: Donatorsko veče za izgradnju hrama Svetog Save na Žabljaku prilika da gradeći hramove sebe duhovno uzdižemo

Prisustvom na donatorskoj večeri za izgradnju hrama Svetog Save na našem Žabljaku kao predsjednik SO Žabljak želio sam da dam svoj skromni doprinos da naše svetinje i duhovno blago koje imamo na adekvatan način gradimo i čuvamo, na dar našim potomcima. Zahvaljujem se organizatorima i Savezu srba iz Crne Gore na pozivu da budem dio ove predivne akcije.

Nadam se da će u skorije vrijeme biti prikupljeno dovoljno sredstava i da će biti što više ovakvih akcija kako bi naš hram bio završen na radost svih nas. U našoj istoriji mnogo je divnih primjera dobrotvorstva i zadužbinarstva. Tu tradiciju nastavili su svi srpski vladari koji su vladali posle Nemanjića, ali i naši arhiepiskopi, patrijarsi i episkopi. Danas se i mi trudimo da očuvamo tradiciju, gradimo i sačuvamo blago koje su nam oni u amanet ostavili. Ta parčad neba na zemlji su ona duhovna nit koja veže srpsku prošlost, sadašnjost i budućnost, koja veže nas same sa našim slavnim precima.

S lijeva na desno: Miljan Marković, predsjednik SO Tivat, Preosvešteni Vladika Metodije, Velimir Đoković, šef kabineta Andrije Mandića, Ivan Popović, predsjednik SO Žabljak / foto ( Facebook, Ivan Popović)

Izražavam nadu da ćemo i mi kao što je Sveti Sava gradio, pomagao svoje roditelje, braću i sestre i mi u budućnosti mnogo više se povezivati, pomagati i graditi, jer jedni bez drugih ne možemo. Svi mi koji ćemo pomoći izgradnju hrama postaćemo dio njegovih duhovnih stubova, da svak nađe svoje mjesto u tome i da se kroz to vidi snaga našeg društva i naše zajednice.„Što nosili, svijetlo vam bilo!Što rodili, sve vam sveto bilo!”

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare