INTERVJU! Nemanja Baošić! Suštinski, ne kozmetički, rad a ne sujeta!

Gdine Baošić,najmlađi ste nosilac liste na izborima u Pg, da li je to korak unapred za ukupnu političku scenu

Kažu da svijet ostaje na mladima, ja bih rekao da je ova platforma zapravo spoj mladosti i iskustva koji u krajnjem objedinjuje ogromna želja i energija u pogledu elementarne pravde i jednakih šansi za sve naše sugrađane. Političke korporacije su nas podijelile na podobne i nepodobne, dok iza naših leđa sprovode partitokratska rešenja i interesne dilove. Glas za broj 11 i Pokret podstanara i listu Naš grad-Naš dom je glas za viziju razvoja i uspostavljanja sistema pravde i jednakosti, glas za stručne reference a ne partijske knjižice i partijsko-rodbinsko zapošljavanje.

Kakav rezultat očekujete

Prema svim projekcijama, uz to prema povratnim informacijama sa terena apsolutno smo uvjereni da bez naše liste neće biti moguće uspostaviti većinu u Podgorici. No nikako ne želimo biti remetilački faktor, jasno sam kazao: Budžet Podgorice za ovu godinu je 135 miliona, naredne godine čeka nas rekordan budžet, tri odsto spomenute cifre moraće se preusmjeriti ka podstanarima, samohranim roditeljima, osobama sa invaliditetom i fondacijama koje se bave humanitarnim radom, u Podgorici ne smije biti gladnih. Imamo plan i viziju, ko ne prihvati spomenuto neće imati podršku naše liste, vrlo otvoreno.

Da li je grupacija okupljena oko Jakova Milatovića u kojoj su i neki bivši konstituenti DF , misli se na PZP, poželjan partner nakon izbora

Već sam kazao, nismo i nećemo biti dio retrogradne politike i sukoba. Interesuje nas isključivo socijalna platforma, direktna i u kratkom vremenskom roku realizovana pomoć usmjerena ka gore navedenim grupacijama, za početak. Našoj listi biće potrebno mjesec dana da pokažemo da može da se radi u interesu građana. Partnere ćemo tražiti u onim ljudima koji budu spremni da se obavežu sporazumom da će sve navedeno biti ispunjeno u unaprijed definisanom roku.

Svjedoci smo da ste krenuli u samostalnu političku priču, da li planirate osnivanje pokreta ili stranke

Nisam neko ko je sujetan u bilo kom pogledu, moja kandidatura je iznuđen potez uslijed potpune destrukcije grada od strane političkih elita koje su obećale suštinske promjene. Nema ih, tu sam da ih podsjetim i da pokrenemo talas promjena. Uostalom, ovih dana pokrenula se lavina izbornih obećanja sa državnog nivoa, podstanari su ponovo predmet interesovanja, dakle Nemanja Baošić sa svojom listom zaista kvalitetnih ljudi je uspio to pitanje vratiti u fokus, i to je sasvim dobar početak. Lično sam vrlo zadovoljan kako građani reaguju na pojavu naše liste, te moram kazati da sveukupna atmosfera po pitanju naše liste prevazilazi moja najoptimističnija očekivanja uoči početka izborne trke.

Šta na kraju želite da poručite građanima Podgorice

Mnogo toga, ali za početak, političke korporacije vam nemaju šta ponuditi sem kao što vidite svih ovih dana brdo primitivizma i političkih prepucavanja. Jedino čega se spomenuti plaše upravo ste vi sugrađani, plaše se građana Podgorice. Upravo zato pobjegli su od vašeg suda, široke koalicije, niko ne preuzima odgovornost. Nemanja Baošić ne želi to, pozivam Vas da zajedničkim snagama napravimo iskorak, da se vrati ključ u vaše ruke, ruke Podgoričana i Podgoričanki, da zajedno mijenjamo sistem koji urušava budućnost naše djece. To dugujemo njima.

Snaga ste vi građani Podgorice i zato je vrijeme da se čuje i vaš glas. Ukoliko dijelimo spomenute vrijednosti, broj 11 i Pokret Podstanara Podgorice. Zajedno možemo sve. U roku od 30 dana po formiranju većine izaći ćemo sa realizacijom prvog projekta, uvećanje subvencija za podstanare sa 50 na 150 eura. Nakon toga odmah idemo dalje, osobe sa invaliditetom, samohrani roditelji itd..Imate moju i riječ našeg Pokreta!

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare