ИНТЕРВЈУ! Немања Баошић! Суштински, не козметички, рад а не сујета!

Гдине Баошић,најмлађи сте носилац листе на изборима у Пг, да ли је то корак унапред за укупну политичку сцену

Кажу да свијет остаје на младима, ја бих рекао да је ова платформа заправо спој младости и искуства који у крајњем обједињује огромна жеља и енергија у погледу елементарне правде и једнаких шанси за све наше суграђане. Политичке корпорације су нас подијелиле на подобне и неподобне, док иза наших леђа спроводе партитократска решења и интересне дилове. Глас за број 11 и Покрет подстанара и листу Наш град-Наш дом је глас за визију развоја и успостављања система правде и једнакости, глас за стручне референце а не партијске књижице и партијско-родбинско запошљавање.

Какав резултат очекујете

Према свим пројекцијама, уз то према повратним информацијама са терена апсолутно смо увјерени да без наше листе неће бити могуће успоставити већину у Подгорици. Но никако не желимо бити реметилачки фактор, јасно сам казао: Буџет Подгорице за ову годину је 135 милиона, наредне године чека нас рекордан буџет, три одсто споменуте цифре мораће се преусмјерити ка подстанарима, самохраним родитељима, особама са инвалидитетом и фондацијама које се баве хуманитарним радом, у Подгорици не смије бити гладних. Имамо план и визију, ко не прихвати споменуто неће имати подршку наше листе, врло отворено.

Да ли је групација окупљена око Јакова Милатовића у којој су и неки бивши конституенти ДФ , мисли се на ПЗП, пожељан партнер након избора

Већ сам казао, нисмо и нећемо бити дио ретроградне политике и сукоба. Интересује нас искључиво социјална платформа, директна и у кратком временском року реализована помоћ усмјерена ка горе наведеним групацијама, за почетак. Нашој листи биће потребно мјесец дана да покажемо да може да се ради у интересу грађана. Партнере ћемо тражити у оним људима који буду спремни да се обавежу споразумом да ће све наведено бити испуњено у унапријед дефинисаном року.

Свједоци смо да сте кренули у самосталну политичку причу, да ли планирате оснивање покрета или странке

Нисам неко ко је сујетан у било ком погледу, моја кандидатура је изнуђен потез услијед потпуне деструкције града од стране политичких елита које су обећале суштинске промјене. Нема их, ту сам да их подсјетим и да покренемо талас промјена. Уосталом, ових дана покренула се лавина изборних обећања са државног нивоа, подстанари су поново предмет интересовања, дакле Немања Баошић са својом листом заиста квалитетних људи је успио то питање вратити у фокус, и то је сасвим добар почетак. Лично сам врло задовољан како грађани реагују на појаву наше листе, те морам казати да свеукупна атмосфера по питању наше листе превазилази моја најоптимистичнија очекивања уочи почетка изборне трке.

Шта на крају желите да поручите грађанима Подгорице

Много тога, али за почетак, политичке корпорације вам немају шта понудити сем као што видите свих ових дана брдо примитивизма и политичких препуцавања. Једино чега се споменути плаше управо сте ви суграђани, плаше се грађана Подгорице. Управо зато побјегли су од вашег суда, широке коалиције, нико не преузима одговорност. Немања Баошић не жели то, позивам Вас да заједничким снагама направимо искорак, да се врати кључ у ваше руке, руке Подгоричана и Подгоричанки, да заједно мијењамо систем који урушава будућност наше дјеце. То дугујемо њима.

Снага сте ви грађани Подгорице и зато је вријеме да се чује и ваш глас. Уколико дијелимо споменуте вриједности, број 11 и Покрет Подстанара Подгорице. Заједно можемо све. У року од 30 дана по формирању већине изаћи ћемо са реализацијом првог пројекта, увећање субвенција за подстанаре са 50 на 150 еура. Након тога одмах идемо даље, особе са инвалидитетом, самохрани родитељи итд..Имате моју и ријеч нашег Покрета!

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare