Igor Damjanović: Dragan Krapović podsjeća na kvislinga iz partizanskih filmova!


Protiv mirovnih pregovora oko okončanja bratoubilačkog rata u Ukrajini je evroatlantska manjina zajedno sa Crnom Gorom, a pojedini državni zvaničnici agresivno ponavljaju besmisleni i primitivni antiruski narativ, izjavio je za BORBU novinar Igor Damjanović.

Kako je istakao, tragični bratoubilački rat Rusije i Ukrajine predstavlja najveći geopolitički potres u poslednjih 80 godina, a njegovo okončanje podržava tri četvrtine svjetske populacije.

– Apsolutna većina današnjeg svijeta, države u kojima živi 3/4 svjetskog stanovništva zauzele su neutralnu poziciju prema ovom sukobu i konstatno apeluju da se što prije pokrenu pregovori, koji bi ovu tragediju espskih razmjera okončala. Protiv mirovnih pregovora je evroatlantska manjina. Bez njenog miješanja, konkretno tadašnjeg britanskog premijera Borisa DŽonsona, mir bi bio postignut još u aprilu 2022, kako je bilo dogovoreno na pregovorima u Istanbulu. Nažalost, Crna Gora ne samo da je stala na stranu manjine, već pojedinjeni njeni zvaničnici agresivno ponavljaju besmisleni i primitivni antiruski narativ – naveo je Damjanović.

On je istakao da se u rusofobnim izjavama u poslednje vrijeme posebno istakao aktuelni ministar odbrane Dragan Krapović. Prema njegovom mišljenju, iza Krapovićeve rusofobije se krije težnja funkcionera Demokrata da se dodvori zapadnim ambasadama i NATO činovnicima.

Damjanović dodaje da Krapović svojim istupima ponižava u prvom redu one građane koji su ga glasali i Budvane koji očekuju kraj rata, zarad masovnog povratka ruskih turista.

– U lupetanju praznih NATO parola i floskula u novoj crnogorskoj vladi trenutno najdalje ide ministar odbrane Dragan Krapović. Njegovi usiljeni pokušaji da se dodvori zapadnim ambasadama i NATO činovnicima kod običnog čovjeka izazivaju prezir i gađenje. Svojim karikaturalnim istupima, u kojima podsjeća na kvislinga iz partizanskog filma, Dragan Krapović ponižava u prvom redu građane koji su ga glasali, prije svega njegove Budvane koji sa nestrpljenjem očekuju kraj rata, obnovu direktnih aviolinija i masovan povratak ruskih turista – poručio je Damjanović.

On naglašava da nema nijednog racionalnog objašnjenja zašto Crna Gora u odnosu prema ratu Rusije i Ukrajine treba da zauzme radikalniji stav od Slovačke i Mađarske, koje su članice NATO i EU.

– Mađari i Slovaci su u oba svjetska rata ratovali protiv Rusije, suočili se sa sovjetskim vojnim intervencijama 1956. i 1968, ali to njihovom sadašnjem rukovodstvu ne smeta da konstatno apeluju na mir i pregovre, a ne na ultimativni poraz Rusije kao što to radi Dragan Krapović. U kompleksnim geopolitičkim okolnostima kojima se nalazi Crna Gora niko razuman ne očekuje da kao 1905. ratujemo za Rusiju, ali elementarni respekt prema istoriji i volji aspolutne većine naših građane mora se pokazati – zaključio je Damjanović.

3 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Umjesto komentara poslao bih toga krapa u Ukrajinu pa neka pomogne svojima! Bruka za državu koga je postavila za ministra! Fuj!

Vecina politicira iz jadne partije Demonkrata je ovakvog moralnog sklopa. Za svoju fotelju bi i rodjenu majku pljuvali a kamoli majku Rusiju, ali neko drugi uredjuje njihove politicke sudbine. Da ima nekadsnjih Crnogoraca digla bi se kuka i motika na ovog tzv. ministra da ovo zastidje vise ne bruka Crnu Goru.

To je bivši vlasnik kafića -HARAŠO- Tada je bolio ruše. A ima i dvije.podmornice kojima voza turiste. Nekada je kao mali ubijao macke i vjesao ih za drveca . Završio fak.pravo u PG.preko veze. Taj glavati politicar kome je novac i gunkc.na prvom mjestu nema ništa moralno.u sebi. A i majki mu je bilo nsmjesteno da potpisuje sve projekte u BD.samo.da.uzme pare. Tako.da on o uništenju BD.treba da ćuti. Učestvovali je majka u divljaju gradnji