Hik Zdravko odustao od Tvitera, kao da je u bocu rakije propao!

Bivši predsjednik vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić još uvijek se ne oglasio povodom Skaj prepiski koje otkrivaju kako je švercerski lobi uticao na formiranje 42. Vlade kojom je rukovodio.

U prepisci koju su vodili bivši šef kriminalistike u Centru bezbjednosti Bar Ilija Vasović i optuženi šef kriminalne organizacije Aleksandar-Aco Mrkić, a koje je objavio Libertas, vidi se kako ovaj dvojac uz pomoć lažnog diplomate Stevana Simjanovića i biznismena Miodraga Dake Davidovića kuju planove kako da se, uz pomoć ekspertske vlade, nastavi šverc cigareta.

Povodom prepiske koja je objavljena 6. juna oglasili su se bivši premijer Dritan Abazović i lažni američki diplomata Stevan Simjanović koji su se pominjali u istoj, međutim, za razliku od „kumova“  Zdravka Krivokapića i Miodraga Davidovića.

Posebno je indikativno ćutanje bivšeg premijera Zdravka Krivokapića čija je vlada, ako je suditi po ovim prepiskama, očito nastavila sa biznisom koji je u Crnoj Gori razradio Milo Đukanović i njegov kriminalni režim. Jeste da se Krivokapić u radu Vlade vodio apostolskim principom „svi smo jednaki“, međutim, elementarno vaspitanje i odgovornost bi nalagalo njegovo oglašavanje na ove insinuacije koje, nažalost, potvrđuju pod kakvim uticajima je formirana prva postdepesovska izvršna vlast.

Umjesto da opovrgne ili potvrdi navode iz prepiske, Krivokapić je zaćutao, a tek što se medijski razgoropadio.

Podsjetimo, danima prije toga Krivokapić je na svom Iks profilu komentarisao sve živo – Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, rekonstrukciju 44. Vlade, odnose između Milojka Spajića i Jakova Milatović…

Poslednja njegova objava na Iksu (mreža „X“) datira upravo od 4. juna kada se osvrnuo na odnose svojih nekadašnjih političkih štićenika.

Dva dana kasnije Libertas objavljuje Skaj prepiske koje potvrđuju veze između njegove vlade i švercerskog lobija. Nakon toga nastaje muk. Krivokapić se ne oglašava više na Iksu, a nije da nije trebao. Njegov Iks profil nije ugašen, međutim tvitova nema. Vidjećemo da li će se u skorijem periodu o sadržini skaj prepiske izjasniti u SDT-u.

A nije da se Krivokapić krajem prošle nije nadao izlasku skaj prepiski koji će baciti novo svijetlo na rušenje njegove Vlade.

Međutim, umjesto te prepiske, u javnost dospijeva prepiska koja otkriva pod kakvim okolnostima je formirana Krivokapićeva vlada i kako je ista nastavila da žmuri na višedecenijsku pošast Crne Gore (šverc cigarata) koja je ugasila brojne živote širom Crne Gore i regiona.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare