HAOS U PES ZBOG BORDA EPCG!

Vijesti

VIJESTI
SPORT
SVIJET
ZABAVA
LIFESTYLE
TV VIJESTI
KOLUMNE
KULTURA
Naslovna
Vijesti
Ekonomija
Poslanici PES-a prijete zbog imenovanja u Odbor direktora EPCG: Ako se ne preinači odluka, sazvaćemo pres…
Poslanik Vladimir Bakrač rekao je da je na Bijelića vođena hajka i da lažni tviter nalozi ne mogu da presuđuju, te da će on i Urošević, ukoliko se odluka ne promijeni, zbog pritiska velikog broja članova odbora biti prinuđeni da organizuju pres konferenciju

8045 pregleda 7 komentar(a)
Čekajući da počne vanredna sjednica, Foto: Svetlana Mandić
Čekajući da počne vanredna sjednica, Foto: Svetlana Mandić
J J
Jelena Jovanović
23.02.2024. 14:18h
Vanredna Skupština akcionara Elektroprivrede Crne Gore zakazana za danas u podne kasni, jer, navodno, pojedini funkcioneri Pokreta Evropa sad (PES) traže da se revidira odluka juče usvojena na sjednici Vlade i u Odbor direktora EPCG imenuje Radovan Bijelić (PES).

Polemika o tome vodila se u „WhatsApp“ grupi KlubPES, a započeo je profesor Vladimir Bakrač, u što su Vijesti imale uvid.

To je učinio nakon što je objelodanjeno da će novi članovi odbora direktora EPCG ispred političkih stranaka biti Milutin Đukanović iz Nove srpske demokratije (NSD), Neven Gošović iz Demokratske Crne Gore, Bojana Savić iz PES-a i Tahir Đonbaljaj iz Demokratskog saveza Albanaca.

Po najavama, planirano je da ih Skupština akcionara imenuje danas zajedno za tri nezavisna kandidata koja je ranije predložio ministar energetike Saša Mujović.

Đukanović i Đonbaljaj su članovi i dosadašnjeg saziva odbora. Đukanović i Savić su diplomirani inženjeri elektrotehnike, Đonbaljaj je građevinski inženjer, a Gošović diplomirani pravnik.

Savić je predložena nakon oštre polemike građanskih aktivista koji su dovodili u pitanje radno iskustvo prvobitno predloženog kandidata PES-a Radovana Bijelića.

„Poštovane koleginice i kolega, prethodnih dana je vođena hajka na našeg kolegu, mr Radovana Bijelića, magistra ekonomije, kandidata sa poslaničke liste, pri tome, malo mu fali da uđe u Skupštinu kao poslanik. Smatram, a to je stav svih iz NK, da ne mogu lažni tviter nalozi da presuđuju nekome i da ne može tako da se mijenja odluka koja je donesena u organima partije, na predsjedništvu, a potom potvrđena u kabinetu ministra, pri čemu je sve objavljeno na TV Vijesti. Zbog svega navedenog, kolega Uglješa i ja, smo prinuđni, radi poštovanja prema časnoj familiji Bijelić, svim Nikšićanima koje predstavljamo, kao dva profesora Univerziteta Crne Gore, da vas obavijestimo da smo zbog pritiska velikog broja članova odbora, prinuđeni da, ukoliko se ne preinači sinoć donesena odluka, sazovemo pres i obavijestimo javnost o svemu, kao i o našem daljem djelovanju u Parlamentu“, napisao je Bakrač.

Na Bakračevu poruku reagovala su dva ministra – Filip Radulović i Maida Gorčević.

„Neviđen sebičluk. U stvari jesmo to vidjeli sa Radinkom i Jevrosimom“, napisao je Radulović, a njegova koleginica konstatovala: „Lični interes ispred svakog drugog. Bravo“, napisala je Gorčević.

Bakrač je u telefonskom razgovoru sa novinarkom Vijesti prvobitno potvrdio da je autor te poruke, a potom kazao da ništa nije potvrdio i zaprijetio da će pokrenuti postupak pred sudom – ukoliko se te informacije objave.

Vijesti su kontaktirale i Uglješu Uroševića koji je kazao da „nema turbulencija“ i da će javnost nakon sjednice Skupštine biti obavještena o svemu…

(VIJESTI)

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare