Grupa građana BU2: Vjerujemo u rad ministarke Maje Vukićević!

Saopštenje prenosimo integralno

Sa posebnom radošću primili smo vijest u kojoj  Ministarka saobraćaja, Maja Vukićević daje punu podršku rukovodstvu Aerodroma Crne Gore na  u njihovom nastojanju da pojačaju avio-dostupnost naše države od 2025. godine.

Nedostatak avio-letova između Crne Gore i eminentnih destinacija postaje sve značajniji faktor koji je u mnogome uticao na ovogodišnju slabiju turističku sezonu.   Primjera radi aktuelna ponuda lou kost (low-cost) kompanije Vizer omogućava putnicima da dođu do nekoliko popularnih destinacija u Njemačkoj i Austriji, uključujući Dortmund, Berlin, Hamburg, Memingen, Nirnberg, Karlsrue, Baden-Baden, Keln, Frankfurt, Lajpcig i Beč. Međutim, ova ponuda ne obuhvata letove iz Podgorice ili Tivta, već samo iz Tirane, ako uz nedostatak Vizera dodamo nedostatak eminentnih avio prevoznika kao sto su Kondor, Lufthansa, Lauda i Eurovings dolazimo do zaključka da je loša avio povezanost dodatno opteretila ovogodišnju turističku industriju .

Stoga nije iznenađujuće što se veliki broj turista ove godine odlučuje za druge destinacije koje im nude bolju i jeftiniju dostupnost jer konačnu odluku o destinaciji koju će posjetiti donosi gost, a ne mi. Ovaj problem zahtijeva hitno rješenje kojem je ministarka Vukićević pristupila prvi dan prilikom stupanja na dužnost, svjesna činjenice da turisti rezervišu svoje odmore za sledeću godinu , a mi poučeni ovogodišnjem iskustvom ne smijemo da rizikujemo da ih i sledeće godine izgubimo.

Svjesni činjenice da poboljšanje avio-konekcija nije proces koji se može ostvariti preko noći vjerujemo u rad ministarke Maje Vukićević njenu jasnu strategiju i rješenje koje će crnogorsku vazdušnu luku vratiti na mjesto koje joj i pripada  – zaključuje se u saopštenju NVO „Grupa građana BU2“

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare