Grbović podnio ostavku u URA: Glavni problem partije Dritan Abazović!

 

On maj 12, 2024

 0

 Share

Amil Grbović, podnio je ostavku na članstvo u OO URA Ulcinj, zbog, kako je naveo, nepoštovanja koalicionog sporazuma iz 2022. o rotaciji gradonačelnika između URA i Force koji je trebao da stupi na snagu 03. juna 2024. godine i iz moralnih razloga.

„Umjesto da funkciju gradonačelnika prepustimo koalicionom partneru iz Force a preuzmemo mjesto predsjednika SO Ulcinj i na taj način nastavimo započete projekte i nesumnjivo dobre rezultate koje je imala koaliciona vlast na čelu sa Omerom Bajraktarijem, URA se odlučuje na tajne pregovore sa opozicionom DUA o stvaranju neke nove većine a sve sa ciljem da se uzurpira pozicija prvog čovjeka grada iza čega se krije namjera da se u budući izborni proces udje sa prednošću koju donosi ovaj položaj, koristeći se svim dosada već vidjenim izbornim trikovima i manipulacijama“, napisao je Grbović na Fejsbuku.

Na sjednici OO URA Ulcinj održanoj 02.05.2024. na kojoj je prisustvovao i Dritan Abazović koji je inicijator, kako navodi Grbović, jedne ovakve self-destruction odluke, na koju bi mu čak i Makijaveli pozavidio, iskazao protivljenje ali je, kako kaže, na žalost kao i mnogo puta prije toga bio usamljen u iskrenoj namjeri da ne donose odluke koje će im se kasnije obiti o glavu.

„Poštovani doskorašnji saborci, svojim izlaskom iz partije sa sobom nosim etiku uspravnog hoda i čistog obraza a oni koji su odgovorni za nastalu situaciju, najmanje što bi trebalo da urade kako bi donekle izašli uspravni iz ovoga jeste da podnesu ostavke. Sada samo mogu reći – šteta, jer je odbor URA-e u Ulcinju bio skup poštenih i časnih ljudi bez interesa koji su istinski željeli promjene i iskorak u odnosu na već poznate loše prakse ranijih vladajućih garnitura, da bi nakon avgusta 2020. kada su se osjetile “čari vlasti” i nakon halapljivog i neobuzdanog političkog apetita predsjednika GP URA karakterisanih viškom egocentrizma a manjkom realnog i racionalnog pogleda oko sebe i svoje stvarne moći koji mu nisu mogli dati klimoglavci okupljeni oko njega, ova partija je počela da gubi sve saveznike i partnere sa kojima je saradjivala bilo na državnom ili lokalnom nivou, te ljude koji su razočarani napuštali partiju koja polako ali sigurno klizi u nestanak sa političke pozornice u kojoj je trenutno na margini“, navodi on.

Svjestan, kako kaže, Grbović, budućeg procesa koji donosi izbor novih kadrova na čelnim pozicijama u lokalnoj vlasti, ostaje na mjestu izvršnog direktora DOO Parking servis Ulcinj do izbora novog, a kako bi firma normalno funkcionisala.

„Ovim putem moram reći da preduzeće na čijem sam čelu nije u zavidnoj situaciji jer nije bilo nekog istinskog razumijevanja i interesovanja od strane odlazeće vlasti za poslovanje našeg Društva. Naglasiću da nam je najteže palo to što nam je, zahvaljujući premijeru 43. Vlade oduzet parking kod Jadrana, koji nam je donosio najveće prihode, a u čiji je posjed preko noći uveden sumnjivi investitor sa Kosova koji umjesto pompezno najavljene investije gradnje hotela, već drugu godinu zaredom obavlja djelatnost parkinga“, naveo je Grbović.

Da nije, ističe, bilo razumijevanja za izgradnju prve parking garaže u Ulcinju, čijom bi se realizacijom riješio višegodišnji problem starograđana sa nedostatkom parking prostora, govori i činjenica da 43. Vlada punih šest mjeseci nije našla za shodno da odluči o dodjeli državne parcele od oko 2000m2 Opštini Ulcinj a sve u skladu sa članom 35. Zakona o državnoj imovini CG, dok je npr. jednu takvu odluku donijela kada je u pitanju 77000 kvadrata državnog zemljišta potrebnog za izgradnju fudbalskog stadiona na Velikoj plaži.

„Na kraju želim da se zahvalim sekretaru za komunalne djelatnosti Leartu Taipiju, sekretaru za urbanizam Škeljzenu Sulejmaniju i glavnom gradskom arhitekti Muhu Uručiju sa kojima sam svo vrijeme imao više nego korektnu saradnju i komunikaciju koja je bila u interesu Opštine Ulcinj i Parking servisa, kao i svim zaposlenim u kolektivu i svim gradjanima na podršci ali i na konstruktivnim kritikama“, naveo je on.

Kao glavnog krivca označio je lidera partije.

„Završiću ovo moje obraćanje sa pjesmom upućenom svim članovima i simpatizerima URA-e koji još uvijek ne vide da je glavni problem partije postao Dritan Abazović, a koju je on recitovao svojevremeno u Skupštini Crne Gore dok je još bio mlada nada za demokratiju u našoj državi:

Slušaj vođu striktno, ne treba ti glava,

Opusti se druže nek ti mozak spava,

Mjesto tvoje glave ruka vodji treba,

Kad uputi pogled digni je do neba“, zaključio je Grbović

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare