ГРАДОНАЧЕЛНИК НИКШИЋА ПРИКЉУЧИО СЕ АКЦИЈИ„НАШ ГРАД, НАШ ОДРАЗ И ОБРАЗ“ НА КРУПАЧКОМ ЈЕЗЕРУ (ВИДЕО)

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић са сарадницима узео је учешће у акцији „Наш град, наш одраз и образ“, коју реализују Општина Никшић, Туристичка организација Никшић и НВО „Озон“.

Акција чишћења и уређења Крупачког језера успјешно је завршена. Осим представника локалне самоуправе, акцији су се придружили и представници са државног нивоа, међу којима су били предсједник Одбора за људска права и слободе Јован Јоле Вучуровић и предсједник Одбора за туризам, пољопривреду, екологију и просторно планирање Дејан Ђуровић.

Директор НВО „Озон“ Александар Перовић истакао је да се данашњом акцијом обиљежио Свјетски дан заштите животне средине.

„То је један од најважнијих еколошких датума у еколошком календару. Акцијом уређења простора на Крупачком језеру искористили смо прилику да и кампању ’Наш град, наш одраз и образ’, коју је покренула Општина Никшић, Туристичка организација, еколошки покрет ’Озон’, подигнемо на неки већи ниво и окупимо институције не само на локалном нивоу већ и на државном. Имали смо госте из Министарства туризма, екологије, одрживог развоја и развоја сјевера, Агенције за заштиту животне средине, Еко-фонда и свих институција које су кровне у овој области. Очистили смо овај простор, и захвалан сам ЕПЦГ, која газдује водама са Крупачког језера, што је уредила данас и плажу и читав дио овог шеталишта, гдје се организује Lake fest, чији су организатори такође данас узели учешће у овој акцији“, истакао је Перовић.

Акцију су у име Општине Никшић, поред предсједника Ковачевића, подржали савјетник предсједника Војин Стриковић, секретар Секретаријата за комуналне послове и саобраћај Видак Кртолица и директор ТО Митар Бараћ.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare