Gradonačelnik Cetinja bi rado pr(ij)ebačio Tita na Cetinje

„Cetinje kao grad heroj će vazda biti otvoreno za Tita, kao uostalom i za sve antifašiste, ukoliko aktuelno rukovodstvo grada Beograda krene u realizaciju ideje o uklanjanju Kuće cvijeća, kazao je gradonačelnik Cetinja, Nikola Đurašković.

Podsjećamo, predsjednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić kazao je će pokrenuti inicijativu da “Kuća cvijeća”, postane muzej srpske istorije, a da se Josip Broz Tito koji počiva u njoj – vrati u Kumrovec.

„Svjestan činjenice da gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić želi da iskoristi svaku priliku da dobije naklonost radikalnih srpskih nacionalista pred ponovljene beogradske izbore, smatram da namjera da se Kuća cvijeća i Josip Broz Tito koji u njoj počivaju izmjeste iz Beograda ne smije biti sporedna predizborna tema“, kazao je Đurašković.


Beograd je, ističe Đurašković, za vrijeme Tita i Jugoslavije postao jedan od najvažnijih centara svjetske političke, kulturne, sportske i naučne scene, prosperitetna i otvorena prijestonica multinacionalne Jugoslavije.

„Na taj i takav Beograd su ponosne generacije koje su se u njemu rodile i stasavale. Šapić je nažalost, politička posljedica jednog drugog Beograda, ali o tome možda drugom prilikom. Ukoliko je stvarna želja beogradskog čelnika da Memorijalni Centar Kuća Cvijeća i Muzej Jugoslavije stvarno budu izmješteni iz Beograda, onda mislim da nigdje ne bi bili bolje dočekani, uvaženi i paženi od Cetinja“, kaže Đurašković.

Podsjeća da su Beograd oslobodili partizani.

„“Beograd je svet”- pisalo je na transperentima studenata tokom borbe za slobodu, pravdu i demokratiju. I Beograd su, svidjelo se to Šapiću i njegovima ili ne, oslobodile partizanske trupe pod komandom Peka Dapčevića koji je raport o slobodi srpske i jugoslovenske prijestonice podnio vrhovnom komadantu Titu. Ukoliko danas za simbola antifašizma i oslobođenja od okupacije nema mjesta u Beogradu, budite sigurni da na Cetinju sigurno ima!“, poručio je Đurašković.

4 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ha,ha,ha. Oni oni antifasisti,ha,ha,ha. Ko mu brani? Neka te sve „heroje-komuniste“ od Tita,Djida,Bevca,Kape,Pera konja,generala u srvenim ciznama,Mosa,Zunzare,Rila,Gila i hiljade i hiljade drugih isotope i nosi kuci kad god hoce.

Da djuraskovic bi rado ponovo komunizam u cetinju ali mora znati da cetinje nije samo njegovo i bez referenduma on nece moci nista vazno da uradi narodse pita a i njemuce brzu izac mandat i treba da zna dase cetinjani polako vracaju na stare staze da bude grad postenja kao stoje nekad prije bijo ☝🏽

Какви су малоумни титослави! Ђурашковић и Вуковић. Заједно немају IQ ни 160. Геринг је сам имао 180. И још личи на Тита!😆

Prvo vratite Njegošu grobno mjesto na Lovćenu pa onda gledajte gdje ćete sa maršalom!