Gotovo! Pada vlast u Podgorici!

Odbornica GP URA Milena Vuković saopštila je da ta partija neće glasati za razrješenje gradonačelnice Olivere Injac, ali da će glasati za skraćenje mandata Skupštini.

Prema njenom mišljenu, Skupština više nije funkcionalna.

„Ovu parlamentarnu većinu čini 34 odbornika. Onog trenutka kada je pet odbornika iz Pokreta za Podgoricu odlučilo da glasa za skraćenje mandata, parlamentarna većina više ne postoji. Većina čini 29 odbornika i svi dobro znate da to nije dovoljno za funkcionisanje Skupštine Glavnog grada. Nisam spremna za bilo kakve prekompozicije sa ljudima iz opozicije. Odlučili smo se da glasamo za skraćenje mandata ovom Parlamentu, jer želimo funkcionalnu Skupštinu Glavnog grada. Ova Skupština više ne može da usvaja bitne odluke“, rekla je Vuković, prenosi „Gradski“.

Ona je poručila da DPS ne može da se vrati na vlast, te da je izvjesno da će imati još gori rezultat na narednim izborima.

„Žao mi je što ćemo na ovaj način prekinuti mandat i zamjeniku gradonačelnika Luki Rakčeviću, ali sam sigurna da će on biti novi gradonačelnik Podgorice“, istakla je Vuković.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare