Goran Danilović: Ko glasa za rezoluciju taj je protiv Republike Srpske!

Lider Ujedinjene Crne Gore gostujući na Srpskoj RTV u emisiji ,,Sa Srpskom u centar” je istakao da se morao oglasiti Otvorenim pismom premijeru Milojku Spajiću po pitanju Rezolucije o Srebrenici jer, prema njegovom mišljenju, naša izvršna vlast nema dovoljno jaku političku kičmu, a pokazuju da su i oni „među dužnicima“ Međunarodnoj zajednici. Danilović smatra da bi usvajanje Rezolucije bio put za ukidanje Republike Srpske i za to da, htjeli ili ne, srpski narod bude stigmatizovan i pečatan za sva vremena. 

„To što je sporazumom predviđeno da se poštuje politika EU ne znači da ne treba da imaju stav. To znači da ste izgubili i naciuonalno i državno dostojanstvo. Onda nam ne treba vlada nego nam je dovoljan Evrpski savjet. Prosto ne treba nam ni Skupština nego samo da se oslonimo na poruke koje stižu iz Brisela i da ih sprovodimo. Nismo se odrekli ni suvereniteta, ni vlastitih glava time što želimo da postanemo dio EU“, kazao je Danilović.

On smatra da su političari dužni, u trenutku kada nacionalnom i državnom dostojanstvu prijeti opsanost, bez kompromisa prevagnu.

„Može biti da postoji nagrada u bliskoj ili daljoj budućnosti  za naše poslušništvo ali se ja ne sjećam iz teorije politike da su poslušnici nagrađivani“,ističe Danilović.

Njemačka i Ruanda su poslednje zemlje koje poslednje imaju pravo da predlože da se 11. jul kroz Rezoluciju o Srebrenici proglasi za Međunarodni dan sjećanja na žrtve Srebrenice ili kako oni precizno kažu genocid u Srebrenici. 

Lider Ujedinjene kaže da je nevjerovatno da je ključni sponzor Rezolucije Ruanda u kojij se `94. godine (godinu dana prije Stebrenice) desio genocid – suštinski, pravi bez primjedbe i pravne struke kada je u nepunih 100 dana po poslednjim podacima ubijeno oko milion i 70 hiljada ljudi (uglavnom pripadnika plemena Tuci).

„I traj masakr, taj zločin i taj genocid nemaju Međunarodni dan“, kazao je Danilović i dodao da pošto-poto treba da ga ima zločin u Srebrenici.

„Odgovor je jasan. Nepostojanje volje i želje kod ključnog faktora u međunarodnoj zajednici da osudi zločin ovoga vijeka – dešavanje u Gazi“ jasan je Danilović.

Ali kad nemate hrabrosti i ne želite da pomognete Palestini koja se razvlači duže od 50 godina i kada preovlađuje interes moćnih zemalja prema izraelskoj vlasti onda se aktuelizuje pitanje Srebrenice, kaže Danilović koji smatra da bi to bilo pokazna vježba za ukidanje Republike Srpske i za to da, htjeli ili ne, srpski narod biva stigmatizovan i pečatan za sva vremena

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Jos gora je faca Demonkrate Becica. Iz njegovih uzarenih ociju gleda lukavi. Prigrlio je dritangu na izborima i tako omogucio ovom pajacu i izdajniku narodne volje (zajedno sa SNP- om) da udje u Parlament. Blagoslovi i hvale naseg naroda za dritangu i URA-u su samo dokaz kratkog pamcenja naseg naroda, koji guta sve izdaje.

Gospodo, pa zar ne vidite facu g Spajica, on je element u „Kocki“ koji nedostaje. Mnogo je ulozeno u taj element. Ako ga sad ne zamenite Kocka ce se pretvoriti u Kosku koju ce tesko ovaj narod progutati.