Glavni odbor NSD odlučuje o prihvatanju ponude PES-a

U toku je sjednica Glavnog odbora Nove srpske demokratije, jedne od članica koalicije Za budućnost Crne Gore, na kojoj odlučuju o parlamentarnoj podršci 44. Vladi Crne Gore na čijem čelu će biti predsjednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić iz vrha NSD-a.

Simultano, u toku je i elektronska sjednica Glavnog odbora Pokreta Evropa sad na kojoj ta stranka odlučuje koga će predložiti za ministre u novoj Vladi. Vijesti su danas objavile da se PES usaglasio o imenima za ministre.

Tako je za ministra spoljnih poslova Spajić predložio Filipa Ivanovića a za ministarsku evropskih poslova Maidu Gorčević. Za ministarku prosvjete, nauke i inovacija predložena je Anđela Jakšić Stojanović, a za ministra finansija biće Novica Vuković, što je ranije danas objavio portal Vijesti.

Ministar pravde biće Andrej Milović. Ministar zdravlja biće doktor Vojislav Šimun.

Za ministarku rada i socijalnog staranja predviđena je Naida Nišić.

Ministar energetike i rudarstva biće Saša Mujović, dok će ministar saobraćaja i pomorstva biće Filip Radulović. Takođe, ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine pripašće Janku Odoviću koji je nedavno isključen iz ovog političkog pokreta.

Još uvijek nije striktno odlučeno ko će biti ministri iz partija manjinskih naroda iako postoje određene spekulacije, a ista je situacija i sa Demokratskom Crnom Gorom.

izvor:Borba

foto:Rašo Peruničić

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare