Filip Ivanović dosledan podaničkoj politici!

Crna Gora se u vođenju vanjske politike rukovodi isključivo svojim, a ne tuđim interesima, poručio je ministar vanjskih poslova Filip Ivanović.

On je to rekao „Vijestima“, reagujući na izjavu šefa srpske diplomatije Marka Đurića koji je kazao da, ako Vlada Crne Gore podnese amandmane na predloženu Rezoluciju Ujedinjenih nacija (UN) o Srebrenici, to liči na „pranje savjesti“ kako pred javnošću u Crnoj Gori ne bi izgledalo „da su protiv bratske Srbije“.

Reagovanje Ivanovića prenosimo integralno:

„Uz čestitke povodom stupanja na važnu dužnost ministra spoljnih poslova Republike Srbije, želim g-dinu Đuriću uspješan rad, iako razumijem da se u prvim danima mandata mogu desiti i ishitreni potezi, kao što se i dogodilo sinoć kada je komentarisao nezvanične informacije povodom teksta Rezolucije UN o Srebrenici. Takođe, zahvaljujem mu na isticanju principa u vođenju spoljne politike Republike Srbije, koji nisu ništa novo u međunarodnim odnosima. Naime, i Crna Gora u spoljnoj politici baštini iste principe. Da bi bilo jasnije: Crna Gora se u vođenju vanjske politike rukovodi isključivo svojim, a ne tuđim, interesima; takođe, Crna Gora će se prema drugim državama odnositi upravo onako kako se te države odnose prema Crnoj Gori“

3 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ne vodite vi nikakvu Crnogorsku politiku, đedovi vam se u grobovima prevrću od muke i stida koga su izrodili!Treba pod hitno raspisati izbore i smijeniti ove jadove ako budu i ovoga puta na sramotu svog naroda! Niko normalan ne bi uz osvjedočene zločince i genocidaše svoj narod stavio na njihov stub srama! To se ne prašta! Ako toliko ljube tuđe korito neka iz njega loču ali van našega obora-svejedno će kad dođe vrijeme završiti na tuđoj trpezi!

Bog vas Gospod kaznio zapadnjacki izdajnici iz pes-a

Постоји ли црногорски политичар са кичмом?