Evo ko su kandidati za direktora policije!

Aleksandar Radović

Veljovićev pulen?

Radović je Pravni fakultet završio u Podgorici, a magistrirao u Beogradu na smjeru Krivično pravnih nauka na temu „Ekstradicija kao ustanova međunarodne pravne pomoći u krivičnim stvarima u pravnom sistemu  Crne Gore“.

Radno iskustvo počeo je da stiče 1999. godine kao policajac na Cetinju, u sklopu Posebne jedinice policije. To se zadržao godinu dana, a zatim je postao pomoćnik komandira voda u Srednjoj školi unutrašnjih poslova u  Danilovgradu.

Od 2002.  do  2004. je bio policajac pozornik u CB Podgorica, a potom postaje pomoćnik Komandira Stanice policije za javni red i mir u CB Podgorica i na toj poziciji ostaje do 2006. godine kada biva unaprijeđen u Vođu grupe za međunarodne potjernice, ekstradicije i transfer lica u Odsjeku za međunarodnu policijsku saradnju. Na toj poziciji se zadržao sedam godina.

Rukovodilac Jedinice za prikrivene isljednike postaje 2013. godine, a već 2015. oficir za vezu Uprave policije pri Europolu u holandskom Hagu.

Nakon epizode u Hagu, 2021. dolazi u Odsjek za suzbijanje teških krivičnih djela, a zatim 2022. u Specijalno policijsko odjeljenje, gdje godinu dana obavlja funkciju koordinatora Grupe za istrage krivičnih djela visoke korupcije i pranja novca.

Drugi kandidat za poziciju direktora Uprave policije je Petar Šestović, nekadašnji načelnik policije u Podgorici.

Petar Šestović

Šestović je po naredbi Veselina Veljovića 2009. postavljen za načelnika CB Bijelo Polje, gdje se zadržao do 2012., kada ga je Božidar Vuksanović premjestio u Podgoricu, da rukovodi podgoričkom policijom. Međutim, smijenjen je već u martu 2013. godine.

Nakon toga je bio više od godinu i po bez posla, a kasnije postaje rukovodilac Odsjeka za granične provjere u Sektoru granične policije, a onda i glavni policijski inspektor u Odsjeku za operativni rad i analizu rizika Sektora granične policije.

Nesavjestan rad u službi

Naime, u oktorbu 2014. godine Osnovno državno tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv 25 lica, među kojima su Veselin Veljović i Petar Šestović, a zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nesavjestan rad u službi.

Njima je tada stavljeno na teret da su kao članovi Glavnog odbora Sindikata Uprave policije donijeli nezakonite odluke o dodjeli 18 stambenih jedinica u zgradi Sindikata na Tuškom putu u Podgorici.

Šestović je tada prema Veljovićevom nalogu dobio sindikalni stan površine 54 metra kvadratna.

Da li bi eventualni izbor Šestovića ili Radovića na mjesto direktora Uprave policije značio povratak provjerenih kadrova bivšeg režima, prosudite sami.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare