EKSKLUZIVNO: Šef Kliničkog centra tražio pred izbore od Medenice da pomogne da kriminalca puste iz zatvora da im pomogne da pobijede! (FOTO)

Portal 083 integralno prenosi tekst portala Borba.me

Portal BORBA EKSKLUZIVNO objavljuje prepisku između bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i nekadašnjeg direktora Kliničkog centra Crne Gore doktora Ranka Lazovića.

U prepisci se vidi kako je „ugledni“ doktor Lazović 14. avgusta 2020. godine tražio od Medenice da urgira kod sudije Borisa Savića da se na slobodu pusti bezbjednosno interesantno lice (BIL) Edmond Mustafa.

Kako je naveo Lazović u poruci, Mustafa, od juče već pokojni član škaljarskog, pa kavačkog klana, bio je potreban DPS-ovoj vlasti u finišu predizborne kampanje radi  ostvarivanja što boljeg rezultata na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine.

Doktor Lazović (inače bliski rođak bivšeg visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića) informiše Medenicu da se za Mustafino „zdravlje“ kod Savića već raspitivao specijalni državni tužilac Saša Čađenović koji je u međuvremenu uhapšen kao saradnik kavačkog klana.

Četiri dana kasnije Medenica piše Lazoviću da za Edmonda Mustafu imaju samo žalbu na presudu iz Ulcinja, te da će tražiti od ZIKS-a da joj kažu je li Mustafa kod njih i po kom rješenju. U sledećoj poruci Medenica savjetuje Ranka Lazovića da zahtjev proslijedi svom bratu od strica Zoranu Lazoviću.

Interesantno je da se Medenica, koja je na čelu Vrhovnog suda, uopšte upušta da svjesno pomaže osobi koja treba da odgovara pred zakonom.

I ova prepiska iz telefona Vesne Medenice dokazuje opseg kriminalizacije DPS-ovog režima, čim se jedan „ugledni“ doktor zalaže za slobodu dokazanog kriminalca, a sve za račun izbornog upjeha partije Mila Đukanovića. Zbog ove prepiske očekujemo od SDT-a da utvrdi doktorovu ulogu u kriminalnom klanu, tj. da li je isti služio kao veza između njega i DPS-a, kako se može zaključiti nakon poruka koje je slao Medenici. Doktor Ranko bi se mogao ispitati pored pokušaja nezakonitog uticaja na sudstvo i za učešće u predizbornim mahinacijama i DPS-ovim izbornim krađama.

Sjutra nastavak prepiske

Portal BORBA će sjutra objaviti nastavak prepiske po ovom pitanju.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Teško državi gdje je jedan doktor u sprezi sa ubicama i kriminalcima.