Duško neće da bježi, hoće da uništi Mila!

Početak suđenja Dušku Kneževiću u predmetima Kaspija 1 i 2 u podgoričkom Višem sudu danas je odgođeno za 1.jul.

Tužilaštvo tereti Kneževića za zloupotrebu službenog položaja u privrednom poslovanju i pranje novca.

Advokat Marko Ivanović, branilac optuženog Kneževića, predložio je da se odgodi glavni pretres jer nije kopirao spise predmeta, a sud je uvažio predlog odbrane.

“Današnji pretres je odložen da bi se branioci upoznali sa spisima i zato što su dva branioca od ukupno nas trojice bili opravdano odsutni. Gospodin Knežević je upoznao sud sa tim da nema namjeru da bježi, da je on došao u Crnu Goru da bi prije svega odbranio i povratio imovinu koja mu je blokirana i, kako je on danas rekao pred sudijom i što je ušlo u zapisnik, da bi se do kraja obračunao sa režimom gospodina Mila Đukanovića i vrhom pravosuđa za koje on smatra odgovornim za sve ove postupke koje on smatrao nekom vrstom političkog pogroma na njega,” naveo je Ivanović.

On je ovom prilikom potvrdio da je da su ponudili jemstvo od 75.000 funti (oko 88.000 eura), te da su dvije optužnice Kaspija 1 i Kaspija 2 su spojene u jedan postupak i da postoje još dva krivična postupka za koja se zakazuju pretresi tokom juna ili početkom jula.

Ivanović se ponovo osvrnuo i na pitanje pod kojim uslovima bi Knežević svjedočio u drugim slučajevima.

“Knežević smatra da to treba da prođe određenu proceduru i smatra da neko iz specijalnog tužilaštva treba da mu dođe evetualno u posjetu, da se razgovara i vidi pod kojim uslovima bi se ozbiljno ušlo u tu priču jer ne želi, kao što je on već naveo, da bude zloupotrijebljen,” naveo je advokat.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare