Duško Knežević negirao optužbe i optužio Katnića i Đukanovića!

Uhapšeni biznismen Duško Knežević sinoć je u sudu negirao sve optužbe tužilaštva koje mu se stavljaju na teret, saznaje BORBA iz više izvora.

Kako je saopšteno našem portalu, Kneževićeva teza je da je sve ovo osveta bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i bivšeg (sada uhapšenog) Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Kako je javio naš izvor, Knežević je poručio da ne želi da bude svjedok saradnik protiv Mila Đukanovića već želi direktno da svjedoči protiv njega za afere Prvi milion, Ničija kuća i da ima dokaze koje će ponuditi ako Tužilaštvo prihvati da svjedoči.

Knežević se potražuje radi krivičnog gonjenja u predmetima koje je protiv njega formiralo Specijalno državno tužilaštvo.

U tim postupcima tereti se za krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem podstrekavanja, zloupotreba ovlašćenja u privredi putem podstrekavanja, stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca. Knežević je sinoć satima saslušavan u Višem sudu u Podgorici gdje je doveden popodne uz jake mjere obezbjeđenja. Vijeće podgoričkog Višeg suda donijelo je odluku kojom je ostalo na snazi ranije rješenje kojim je osumnjičenom predsjedniku Atlas grupe određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva.

Knežević je ranije najavljivao dolazak, navodeći da je spreman da odgovara na optužbe tužilaštva ukoliko mu bude izrečena blaža mjera od pritvora. Svoj povratak je najavljivao i kao „pad“ nekadašnjeg prijatelja, bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića protiv kojeg, kako tvrdi, ima mnogo dokaza. Đukanović je, s druge strane, opisao Kneževića kao „bjegunca od pravde koji pokušava da, podižući galamu na političkom terenu, zakamuflira pravnu odgovornost“.

Knežević je uoči izručenja naglasio da nosi „plavu torbu“ u kojoj su navodno brojni dokazi protiv nekadašnjeg predsjednika Crne Gore.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Apsurd je to što je Vijeće donijelo odluku da ide u pritvor „zbog mogućeg bjekstva“ jer g-din Knežević da je mislio na to,nije morao dolaziti.Mogao je žalbom odložiti dolazak.Takodje,sve optužnice koje su potvrdjene ga optužuju za podstrekavanje,a ne kao organizatora.Hitno,po žalbi njegovih advokata,omogućiti mu odbranu sa slobode!Svo bogastvo koje Knežević ima,stekao je legalno,ne švercom.Sticajem okolnosti,zbog posla koji sam radio,o njemu i njegovom biznisu,znam,a o ovima koji ga optužuju,takodje,i detaljnije!