Duško Knežević: Iznijeću dokaze o plavoj torbi, ali……

Предсједник Атлас групе Душко Кнежевић густујући у емисији са ,,Са Српском у центар” поручио је да је спреман да у скупштинском Парламенту каже све што зна. Казао је да инсистирам на томе да се формира Анкетни одбор и да све што је Специјално тужилаштво хтјело да чује он саопшти пред Анкетним одбором.

Говорећи о “плавој торби” Кнежевић је поновио да она постоји и да је послата Милу Ђукановићу, али да нема намјеру да износи друге доказе.

“А шта мислите да ли би плава торба промијенила мој статус? Или би исто прошао као са “Ковертом”, Ничијом кућом” и свих 12 кривичних пријава против Ђукановића и Катнића”, упитао је он.

“Не пада ми на памет изношење нових доказа док се не ријеше постојећи, јер ја морам да водим рачуна о себи и породици, а не да забављам црногорски народ.”

Говорећи о новом ВДТ-у и очекивањима од њега Кнежевић је казао да га он није контактирао.

“Нисам се усрећио са новим ВДТ-ом јер је казао и да “Коверта снимак” није неки доказ, ако се не потврде људи са снимка да је то тако било. Иако је Стијеповић потврдио да су новац користили за изборе. И аудио снимак са Неном Вујошевићем је доказ, човјек провео седам мјесеци у затвору, толико о критеријумима правосуђа”, казао је он.

Саопштио је да његови адвокати већ три године траже процјену безбједности за његово путовање у Црну Гору, али да нико није смио да потпише тај доцумент.

“Ја сам покушао приватним каналима да сазнам о чему се радуи и они су рекли да се плаше. После објављене СКY преписке се јасно види да ови криминални кланови мене и Митрополита и Даку Давидовића оптужују као главне који ће да дођу главе Милу Ђукановићу”, поручио ке Кнежевић.

Он претпоставља да из служби нису хтјели да ризикују и да ставе потпис на нешто. У безбједносном сектору су подијељене стране и како је навео вјерује да тај сектор и даље контролише Ђукановић.

“Схватам да је да је мој долазак велики политички ризик, али се једном мора расчистити са старим резимом. Млади момци који су дошли на власт ако мисле да владају морају да рашчисте са тим. На таласима моје борбе су дошли на власт, а могу да причају шта оће, да није било тих тектонских поремећаја они би остали тамо ђе су били”, поручује Кнежевић.

Када је ријеч о чињеници да његова имовина у Србији није заплијењена Кнежевић поручује да је захвалан на томе те да не зна како би преживјели он и његова породица да се то догодило.

“Не бих презивио да је Србија извршила блокаду. Ни Кипар ни Србија Ни Дубаи нису прихватили захтјев за блокаду. Чак је било изручење ужег члана моје фамилије и то је одбијено као политичка монтажа. Осим тога воид се и србитражни поступак против Црне Горе”, закључио је Душко Кнежевић гостујући у емисији “Са Српском у центар”.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare