Dukljansko – DPS mediji siju mržnju protiv Vučića i Srbije!

Crnogorski mediji pod kontrolom Mila Đukanovića započeli su kampanju protiv srpskog naroda i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Iako su se juče iz Beograda mogle čuti isključivo poruke mira, Milovim medijima se priviđaju šovinizam, mržnja i novi ratovi.

U crnogorskom mediju „Pobjeda“ osvanuo je tekst pod naslovom „Srbi se nanovo sabiraju“, u kojem oštro napadaju srpski narod i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića zbog juče održanog Svesrpskog sabora.

„Porfirijev poziv na sabiranje jasan je i ne predstavlja ništa novo. Patrijarh SPC je samo nastavio politiku koju su sprovodili u posljednjih 40 godina i ostali arhiepiskopi SPC, pozivajući pastvu da čuva i njeguje pravoslavni način života i vrijednosti, kao i da slijedi svetosavski i kosovski zavjet“, piše list.

„Dok glavni glasnogovornici srpskog ekspanzionističkog nacionalizma – političari i društveni djelatnici Aleksandar Vulin, Aleksandar Raković, Matija Bećković, Dragoslav Bokan i brojni drugi ljudi bliski srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću otvoreno govore o stvaranju „srpskog sveta“, poručujući da se taj proces ne može zaustaviti, poglavar Srpske pravoslavne crkve Porfirije pozvao je sve Srbe na sabiranje“, navodi „Pobjeda“ kritikujući jedinstvo srpskog naroda.

Smeta im što je predsjednik Vučić ujedinio i okupio srpski narod. A iako je bezbroj puta naglasio da Srbija želi isključivo mir, da poštuje Dejtonski sporazum i je jedini ispravan put rješavanja kosovskog pitanja dijalog, za Milove medije to je – mržnja!?

Bilo bi bolje da zavire u svoje dvorište i pogledaju kakvu mržnju šire prema Srbima u Crnoj Gori.

(Pink.rs)

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Kako siju tako će i žnjeti !

Nekima smeta sabiranje jer su navikli samo na oduzimanje ! Oduzimanje Kosova i Metohije, oduzimanje gradjanskih prava svojim državljanima koji žive u Srbiji I SAMO NJIMA !!!, oduzimanje dostojanstva sopstvenom narodu i lijepeći mu etiketu genocidnosti BEZ GENOCIDA! dok su zahovornici ove sramne deklaracije odvjedočeni genocidaši bez DEKLARACIJE!!! i to baš nad Srpskim i/ili Crnogorskim narodom i to u više navrata!
No ko sabira SABRAT ĆE, a ko oduzima ODUZET ĆE, jer im je izgleda Bog pamet oduzeo u slijepom autošovinizmu i proustaškoj politici!