Državnik u pokušaju podržava tzv genocid u Srebrenici!

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je da Crna Gora“ima državni stav po pitanju Srebrenice“.

“Da li je Vlada promijenila mišljenje u odnosu na državni stav, to je pitanje za Vladu“, rekao je Milatović na konferenciji za medije sa slovenačkom predsjednicom Natašom Pirc Musar.

Ovom državniku u pokušaju nije padalo na pamet da se diči svojim stavom o Srebrenici tokom prve polovine prošle godine kada je prosio za srpske glasove po Crnoj Gori, a sada je dao svoj doprinos najžešćoj antisrpskoj kampanji koju su zapadni centri moći pokrenuli protv Srbije i Srba univerzalnim nametanjem 11. jula kao Dana sjećanja na genocid. Sraman je pokušaj prozivanja Vlade zbog neuključivanja u hajku koja se vodi protiv srpskog naroda ovig dana i mjeseci , zarad štika u notesima zapadnih ambasadora. Demonstrirao je Milatović opet štrebersko ponašanje! Šta je sledeće predsjedniče? Da tražiš od Vlade da, dok ima vremena, kosponzoriše Rezoluciju o Srebrenici i pridruži se aktivno žigosanju Srba od strane onih koji su te iste Srbe u svakom svjetskom ratu trijebili kao bubašvabe?

Na Milatovića se nadovezala predsjednica Slovenije je da“ pitanje Srebrenice nije lako, ali da znamo da postoje sudske odluke koje su genocid označile kao genocid“.

„Tu nema nikakve rasprave i ne smije je biti“, autoritativno je poručila Pirc Musar.

Ona je kazala da je Slovenija odlučila da kosponzoriše, „jer se radi o tome kakva poruka se prenosi generacijama koje dolaze“.

“To je teška za stvar, ali treba priznati šta smo uradili u prošlosti, da bi išli u budućnost. To je moja iskrena poruka ljudima u Crnoj Gori“, rekla je Pirc Musar, prenosi Beta.

Rezolucijom, koju su inicirale Njemačka i Ruanda, traži se da se 11. jul proglasi za Međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Sličan se sličnom veseli! Jadni li su da te Bog sačuva od njihove pravde i svijetle budućnosti u čije ime lažu i sebe i druge!