Dragović: Niko nas nije pritiskao, sami smo donijeli odluku!

Poslanik PES-a Darko Dragović tvrdi da je predsjednik DPS-a u ranijem skupštinskom govoru iznio velike optužbe.

„Odgovorno tvrdim da je odluka Kluba poslanika PES-a da podrži Milorada Markovića za VDT-a koja je bazirana na njegovoj stručnoj referenci, njegove biografije, i intervjua koji je sa njim održan. Nikakav, apsolutno nikakav vaninstitucionalni pritisak nije vršen na ove ljude koji sjede pored mene da se glasa Marković. Zauzvrat apsolutno nikakvo obećanje nismo dobili od Markovića osim uvjerenje da će raditi u skladu sa Ustavom i Zakonima“, kazao je Dragović.

Što se tiče optužbi na selektivnost, poziva na postupak rarzješenja i onda bi vidjeli da li ima elemenata za tako nešto, imajući u vidu optužbe Živkovića.

„Mislim da su u pitanju politikantski navodi. Marković nema privilegije da priča o politici. Ali saglasan sam da nema privilegiju niti smije sa pozicije VDT-a da se spušta na nivo dnevne politike. Meni je žao što poslanici nisu ni pročitali izvještaj jer da jesu, vidjeli bi sa kakvim se sve teretima susrijeće i sa čime se suočava, a vidjeli bi i rezultate“, jasan je on.

Prethodno je predsjednik DPS-a Danijel Živković optužio VDT-a da je selektivan u radu i da progoni opoziciju. Takođe su rekli da je u Vladi dogovoren njegov izbor za VDT-a

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare