Dragi Reise gdje je krivična prijava?

Objavljivanjem novih Skaj prepiski, ponovo je aktuelizovana tema ispisivanja neprimjerenih grafita u Pljevljima i skrnavljenja prostorija Islamske zajednice u Pljevljima, u septembru 2020. godine.

Reis Islamske zajednice Rifat Fejzić je tada, kao i lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, pozvao nadležne organe da otkriju počinioce i nalogodavce tih gnusnih djela.

Nakon skoro tri i po godine, naravno, uz pomoć Skaj prepiski dostavljenih od strane zapadnih službi, došlo se do nalogodavca. U pitanju je Petar Lazović, sin Zorana Lazovića (bivšeg šefa Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Uprave policije).

Reis Islamske zajednice, Rifat Fejzić je 2. septembra 2020. godine boravio u posjeti Medžlisu IZ u Pljevljima i poručio da muslimani Pljevalja ne smiju biti predmet iseljavanja, niti matrica etničkog čišćenja nalik onom s početka devedesetih godina te da država Crna Gora mora stati u njihovu zaštitu.

„Razlog ove posjete je trenutna situacija u Pljevljima gdje su u nekoliko navrata na meti ciljanih napada bili muslimani ovog grada i njihova imovina. Jutros je, takođe, i upravna zgrada ovog Medžlisa bila na meti vandala“, pisalo je tada u saopštenju koje je objavljeno na sajtu Islamske zajednice.

Fejzić u Pljevljima (2.9.2020.) Foto: Monteislam.com

„Fejzić se u neposrednom razgovoru sa članovima Medžlisa, te glavnim imamom i predsjednikom upoznao o detaljima nasrtaja na imovinu IZ-e i njenih članova u proteklim događajima koji su proizvod nesmotrenih i organizovanih slavlja izborne pobjede. On je imao priliku da se neposredno upozna sa situacijom džematlije Emira Pilava koji je žrtva fizičkog nasrtaja u nekoliko navrata i koji ozbiljno razmišlja o napuštanju Crne Gore. Isto tako sastao se i sa Asimom Ajanovićem na čijem lokalu su ispisane poruke “Selite se Turci” sa znakom krsta i četiri slova S. Na njegovu kuću je pucano sa magistrale i o tome je obaviješten CB Pljevlja. Fejzić je svim muslimanima Pljevalja poručio da ovu tešku političku i bezbjednosnu situaciju prebrode na civilizovan način i da ne nasjedaju na provokacije političkih eksponenata“, poručeno je iz Islamske zajednice.

Gdje je sada gospodin Fejzić, da u ime Islamske zajednice podnese krivičnu prijavu protiv Petra Lazovića?

Sada gospodin Fejzić shvata zašto država nije mogla da stane u zaštitu Bošnjaka / muslimana, jer nije htjela. Tada, tog septembra 2020. godine, nakon pada DPS-a na parlamentarnim izborima, svi vojnici DPS-a (iz svih struktura, uključujući kriminalne) imali su za cilj da sabotiraju formiranje vlade, pa i ako treba, ponovnom dizanju međuvjerskih i međunacionalnih tenzija.

Tog 2. septembra 2020. godine, oglasio se i pljevaljski imam Samir Kadribašić, koji je na svom fejsbuk profilu objavio je fotografije koje  svjedoče, uz poruku da se „ovome ludilu mora stati u kraj“.

„Ovo je vandalizam i ja ću policiju i načelnika Dragana Slavulja smatrati direktno odgovornim ukoliko ne pronađu počinioce“, poručio je tada Kadribašić.

Vandalizam sa potpisom kavačkih vojnika, koji su radili u korist svojih političkih patrona iz DPS-a, konačno je rasvijetljen. Sada kada je objelodanjeno ko stoji iza pomenutih napada na pripadnike islamske zajednice i njihove imovine, očekuje se saopštenje reisa Islamske zajednice Rifata Fejzića. Najmanje što bi mogao da uradi, ako ne želi da podnosi krivičnu prijavu, je da se obrati javnosti i doprinese daljem pomirenju crnogorskih građana

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare