Dragan Krapović diže kažiprst Rusima! Imaš važnijeg posla Dragane!

Nakon izbora 44. Vlade Crne Gore 30. oktobra 2023. godine stvorili su se uslovi da se sramna spomen-ploča u Morinju ukloni.

Međutim, prošlo je pola godine a ministar odbrane Dragan Krapović još nije smogao dovoljno hrabrosti da naredi stražarima u vojnim uniformama da se povuku sa položaja i dopuste kotorskim komunalnim službama da, u skladu sa zakonom, uklone nelegalno spomen obilježje koje vrijeđa zdrav razum i srpski narod.

Nelegalnu spomen-ploču koju na bivšem vojnom objektu u Morinju 10. oktobra 2022. godine otkrili tadašnji ministri odbrane i spoljnih poslova Raško Konjević i Ranko Krivokapić, zajedno sa hrvatskim kolegama Gordanom Grlićem Radmanom i Tomislavom Medvedom, nadležna komunalna služba je pokušala nekoliko puta da ukloni, međutim, striktno sprovođenje zakona nisu dozvoljavalji pripadnici Vojske Crne Gore.

Bivši rukovodilac Ministarstva odbrane Filip Adžić nije pokazivao dobru volju da se ovaj problem riješi na jedini ispravan i zakonit način (uklanjanjem ove skalamerije), međutim, više ni URA-in ministar ne predstavlja prepreku sprovođenju zakona.

Novi ministar odbrane prije šest mjeseci je postao potpredsjednik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović i zaočekivati je da će pomoći svom partijskom drugu i prvom čovjeku Kotora Vladimiru Jokiću da se konačno riješi nelegalno postavljene spomen-ploče u Morinju, tako što će narediti vojnicima da prestanu da bdiju nad spornim objektom kojeg se stidi slobodarska Crna Gora.

Podsjetimo, Uprava za inspekcijske poslove je sredinom novembra prošle godine Specijalnom državnom tužilaštvu, podnijela krivičnu prijavu protiv dvojice bivših ministara zbog postavljanja spomen-ploče u Morinju. Postupajući inspektor prijavu je podnio zbog, kako je precizirano, povrede člana 411a Krivičnog zakonika, koji se odnosi na povredu i nedozvoljeno podizanje spomen-obilježja.

Umjesto što svoje NATO mišiće bilduje antiruskim izjava, Krapoviću bi bilo bolje da opozove ustajale crnogorske vojnike sa straže i iste iskoristi za obuzdavanje Rusije u baltičkom reonu. Od nepotrebnog stajanja u Morinju, samo će ispasti iz forme i neće služiti ničemu, a pred NATO-om je odlučujući period u konfrontiranju sa Moskvom.

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Bi i on ali nesmije ni dase cuje culiste stamu je zapovidijo hrvacki ministar pa nesmije ni dase pojavi a sto se tice rusije nedaj boze da nasa vojska krene pod njegovu komandu Nebi pomogla ni kina ni sjeverna koreja a ni iran sramnoje za nas narod ona ploca ovi ministri krivokapic ikonjevic moraju odgovarat za samo volju i narodnijem novcem stosu nas obrukali ovoje zaista sramota za narod i opomena da ovakve ljude nika vise ne glasamo

Od Krapa se može mnogo toga napraviti, ali izgleda čovjek nikada!