Dps iliti pola partija a pola kontrolno saslušanje

Demokratska partija socijalista (DPS) najavila je da će inicirati kontrolno saslušanje ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića i premijera Milojka Spajića pred skupštinskim Odborom za bezbjednost i odbranu, kako bi „konačno rasvijetlili sve činjenice u vezi sa pokušajima miješanja politike u sektor bezbjednosti“.

„Bezbjednosni sektor u državi sistemski je uništen od strane ove i dvije prethodne vlade. Političko podešavanje strukture ovog sektora, kroz cirkus koji je režirala vlast tako što je ponavljala nezakonite smjene direktora UP, tragična je posljedica vođenja države od strane neznalica i nesposobnih mediokriteta koji imaju loše namjere. Iako su Brđanina isti ovi koji su ga smjenjivali, ranije opisivali kao najškolovanijeg policajca dostojnog funkcije direktora policije, ostali su gluvi za naša jasna upozorenja da će presuda biti ista kao i prethodne dvije, i da ne mogu smjenjivati prvog čovjeka policije samo iz političkih motiva“, saopštio je DPS.

Kažu da „neznaveni vlastodršci, neiskusni u upravljanju složenim sistemima i nesposobni da vode državu“, nastavljaju da „srljaju u nove greške do potpune razgradnje sistema čija je uloga da štiti građane i državu“.

„Da imaju imalo osjećaja za odgovornost danas bi svi koji su učestvovali u Brđaninovoj, trećoj po redu nelegalnoj smjeni, podnijeli ostavke. Ipak, kako za njih nema važnijeg cilja nego da što duže zadrže svoje fotelje, opet ćemo gledati reprizu odluka o nezakonitoj smjeni, v.d. stanju, a trošak ovakvih nezakonitih odluka plaćaće građani. Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović, koji je smijenio Brđanina tvrdeći da to čini u skladu sa zakonom, kao i premijer Milojko Spajić koji je suprotno zakonu izabrao novog vršioca dužnosti direktora UP treba da snose odgovornost i podnesu ostavke, ali pošto to neće učiniti, iniciraćemo njihovo kontrolno saslušanje pred matičnim Odborom za bezbjednost i odbranu, kako bismo konačno rasvijetlili sve činjenice u vezi sa pokušajima miješanja politike u sektor bezbjednosti“, zaključuje se u saopštenju.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare