Dps i Demokrate na istim talasnim dužinama!

Predsjednik DPS-a Danijel Živković kazao je da je premijer Milojko Spajić nezakonito imenovao v.d. direktora policije čime se slaže sa Demokratama Alekse Bečića.

„Postavljanje v.d. direktora policije je izazvalo političku nestabilnost. To ne kažem ja kao predsjednik DPS-a, to vam kažu oni koji su u koaliciji sa vama i time ste doveli do pitanja funkcionisanje vaše vlade“, kazao je on.

Dodaje da je vrlo važan stav ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića kada je kazao da je Spajić izvršio krivično djelo.

„Napomenuo je da je kao ministar predložio da v.d. bude Lazar Šćepanović te da ako se članovi Vlade izjašnjavaju o nekom drugom kandidatu, ulazi u kršenje zakona. To je Šaranović rekao. Vas je ministar optužio da ste kriminalac. Ministar u vašoj vladi vas optužuje da ste počinili krivično djelo“, kazao je Živković.

Kako navodi, Šaranović je nakon toga tužio Vladu u kojoj je on i dalje. Živković je kazao da trenutno djeluju dvije Vlade, jedna koja poštuje zakone (čime hvali Demokrate) i druga koja krši zakon.

Spajićev odgovor
Premijer Milojko Spajić odgovorio je šefu DPS-a Danijelu Živkoviću koji je stao u odbranu Demokrata po pitanju v.d. direktora policije.

„Na početku bih vas upoznao sa pravnom argumentacijom pa imamo i dva aspekta. U skladu sa Ustavom, Vladu čine predsjednik, potpredsjednici i ministri. To je kolektivni organ. U skladu sa uredbama o Vladi, ona odluke donosi većinskim glasanjem a ministar je ovlašćen da predloži kandidata. Vlada je ta ipak koja određuje vršioca dužnosti većinom glasanja“, kazao je Spajić.

Dodaje da je ovdje sve sumirano i prilično jasno.

„Ako bi ko mogao biti legitimisan kao tužilac to bi bili kandidati koji nisu sumirani. Kako su poštovanje pravde osnovni principi u pravosudnom sistemu, ne želim da prejudiciram odluke Upravnog suda. Vlada će postupiti po presudi, kakav god ishod da bude iako razumijem da je DPS-u imanentno da preuzima nadležnost drugih organa vlasti. Pitam se šta bi se desilo da je ovdje ostao čovjek bez povjerenja“, kazao je Spajić.

Kako dodaje, uvijek bi bio na strani profesionalca.

„Aleksandar Radović ima impresivnu biografiju. Bio je u Europolu, i donio nam SKY prepiske“, kazao je Spajić.

Spajić dodaje da izuzetno poštuje poslanike i da svi treba da budu nezavisni u djelovanju.

„Neću komentarisati napade koje možemo čuti u javnom diskursu. Iznad sam tih tema i takve situacije. Mene i Vladu interesuju rezultati koje vi nikada nećete prihvatiti, što je legitimno jer ste opozicija. Stiže nam IBAR, novi investicioni projekti. Od mene i od moje politike još niko loše nije vidio. Idemo hrabro u nove rezultate do novog i boljeg standarda“, kazao je Spajić.

Živković: Vlada nije stabilna i to Demokrate potvrđuju!
Predsjednik DPS-a Danijel Živković očekuje da će Spajić da podnese ostavku ukoliko Upravni sud bude donio odluku da je izbor direktora policije bio nezakonit.

„Nadam se da ćete podnijeti ostavku kada Upravni sud donese odluku. Što se tiče priče o tome kako je prethodni direktor Uprave policije izgubio Vaše povjerenje, Vi ste ipak glasali za njega kao ministar finansija. Toliko o tome koliko se kod Vas gubi povjerenje lako. To govori o Vašem političkom karakteru“, kazao je on.

Pitao je Spajića da li je svjestan da sjedi u Vladi sa ministrom koji ga je tužio.

„Čitate li vi izjave ministara u Vašoj Vladi? Da vidite neki press clipping? Znate li šta je izjavio ministar odbrane Dragan Krapović? On tvrdi da je Vlada stabilna a to nije slučaj. Vi tvrdite da je Vlada stabilna a Demokrate daju oročenu podršku“, kazao je Živković dodajući da ubjeđuje u stabilnost Vlade koja to faktički nije.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare